Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

Chára pre test na koronavírus chýbal na tréningu Bostonu, Pastrňák sa vrátil na ľad

 Webnoviny  28. júl 2020  334  
Chára pre test na koronavírus chýbal na tréningu Bostonu, Pastrňák sa vrátil na ľad

28.7.2020 (Webnoviny.sk) - Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára nečakane chýbal na pondelkovom tréningu Bostonu Bruins pred blížiacim sa reštartom zámorskej NHL. Kapitán sa na ľade v Toronte nepredstavil z prozaického dôvodu.

Nedostali výsledky


"Nedostali sme výsledky Zdenovho testu na koronavírus z nedele. Podľa platných postupov sme ho nemohli pustiť na tréning až do doručenia výsledku," uvádza sa vo vyhlásení klubu na Twitteri.

Skúsený slovenský obranca tak predpoludním absolvoval iba stretnutie s novinármi. Chára vynechal tréning Bruins prvýkrát od júlového návratu na ľad. V prvej obrannej formácii sa tak namiesto svojho kapitána Cháru predstavili Matt Grzelcyk a Charlie McAvoy.

"Myslím si, že všetci okolo nás robia maximum pre bezpečnosť. Táto snaha smeruje k návratu súťažného hokeja. Preto musíme podstúpiť jednotlivé fázy protokolu a dodržiavať nastavené pravidlá. Myslím si, že je to správne. Verím, že takto to bude aj naďalej a sezónu sa podarí dokončiť," prezradil v pondelok Chára.

Pastrňák plnil podmienky karantény


Český útočník David Pastrňák síce vynechal drvivú väčšinu kempu pred reštartom sezóny, v pondelok však nechýbal na ľade. Spolu s Alexandrom Ovečkinom najlepší strelec súťaže v tejto sezóne doteraz korčuľoval len v malej skupine, keď musel splniť podmienky karantény po kontakte s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19.

"Vyzeral dobre, ale asi by sa potreboval nechať ostrihať," zavtipkoval si na Pastrňákov účet tréner Bruce Cassidy podľa oficiálneho klubového webu. "Očakával som, že bude pripravený a návrat na ľad k spoluhráčom si bude užívať. Miluje hokej. Tešíme sa, že je späť," pokračoval hlavný kouč.

Na ľade počas pondelkového tréningu Bruins nechýbal ani slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý tvorí tandem s fínskym gólmanom Tuukkom Raskom.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Chára pre test na koronavírus chýbal na tréningu Bostonu, Pastrňák sa vrátil na ľad © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.