Pondelok, 2. september 2024
Mimoriadne správy

Chára absolvoval aj druhé preteky Ironman vo Švédsku. Bolo to spektakulárne, vyhlásil

 Webnoviny  22. august 2024  111  
Chára absolvoval aj druhé preteky Ironman vo Švédsku. Bolo to spektakulárne, vyhlásil

22.8.2024 (SITA.sk) - Niekdajší slovenský hokejový obranca Zdeno Chára neprestáva udivovať, v lete 2024 absolvoval už druhýkrát náročné triatlonové preteky Ironman. Ešte počas hráčskej kariéry sa o ňom hovorilo, že je mužom „zo železa", no teraz o tom už nik nepochybuje. Po konci v hokejovej profilige sa začal venovať vytrvalostnému športu a „strúhol" si hneď niekoľko maratónov či polmaratónov, bokom nezostal ani triatlon. A po novom 47-ročný trenčiansky rodák má za sebou už dvoch Ironmanov.

Víťaz Stanelyho pohára z roku 2021 s Bostonom Bruins absolvoval prvé také preteky v dlhom triatlone v nemeckom mestečku Roth v úvode júla, v druhej polovici augusta si to zopakoval vo švédskom Kalmare. Porciu 3,8 km plávania, 180 km cyklistiky a maratón spolu zvládol za 10:40:48 h, pred necelými dvoma mesiacmi dosiahol o takmer 20 minút lepší čas. Plaveckú porciu teraz v Baltskom mori zvládol za 86 minút, ďalších 180 kilometrov na bicykli absolvoval za 5 hodín a 12 minút a maratón odbehol za 3:48:54 h.

Bolo to absolútne úžasné. Fanúšikovia, všetci obyvatelia Kalmaru a Švédska sú skvelí... Stále nemôžem uveriť tomu, koľko nápisov, plagátov, hudby a pokrikov sme mali na trati... Bolo to spektakulárne. Veľká vďaka Kalmar," vyhlásil Chára v cieli, cituje ho špecializovaný web tri247.com.

Tým sa to však pre Cháru nekončí. Strieborný medailista Petrohradu 2000 aj Helsínk 2012 či držiteľ Norrisovej trofeje v NHL určenej najlepšiemu bekovi spolu s jeho dlhoročným kamarátom Davom McGillivarym totiž dostal od organizátorov pozvánku na októbrové majstrovstvá sveta v Ironmanovi v havajskej Kone.

Viac k témam: Ironman, Triatlon
Zdroj: SITA.sk - Chára absolvoval aj druhé preteky Ironman vo Švédsku. Bolo to spektakulárne, vyhlásil © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.