Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Čepelová zdolala nasadenú Vandeweghovú, v Miami postúpila do tretieho kola

 Webnoviny  24. marec 2017  222  
Čepelová zdolala nasadenú Vandeweghovú, v Miami postúpila do tretieho kola

MIAMI 24. marca (WebNoviny.sk) - Slovenská kvalifikantka Jana Čepelová zvíťazila za 110 minút 6:2, 3:6, 6:1 nad domácou CoCo Vandeweghovou nasadenou ako osemnástou vo štvrtkovom stretnutí 2. kola hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Premier Mandatory Miami Open presented by Itaú v americkom Miami na Floride.

Zápas ukončila čistou hrou


Víťazka využila 7 z 18 brejkových príležitostí, sama štyrikrát prišla o podanie. Zápas ukončila čistou hrou a premením prvého mečbalu pri podaní súperky. Bol to Čepelovej prvý vzájomný duel s 25-ročnou 22. ženou hodnotenia a semifinalistkou januárových melbournských grandslamových Australian Open.

Odporúčame:
Jana Čepelová presvedčivo vyhrala, v Miami si zahrá druhé kolo

Dvadsaťtriročná Košičanka Čepelová (105.) už má istotu prémie 22 325 USD brutto a 65 bodov do systému vrátane zvládnutia kvalifikácie.

Odporúčame:
Video: Leguán prerušil zápas v Miami, Haas si so štvornohým divákom stihol urobiť selfie

Na tomto podujatí odohrala niekdajšia členka Top 50 už svoj štvrtý zápas, Američanka prvý, keďže na 1. kolo mala voľný žreb. Čepelová sa v "live" verzii rebríčka WTA posunula už do prvej stovke, momentálne figuruje na 92. priečke.

V Miami hrá po piaty raz


Zverenkyňa Martina Zathureckého Čepelová pred turnajom v Miami naposledy hrala 21. februára vo štvorhre v Budapešti.

Odporúčame:
Dominika Cibulková začala v Miami hladkým víťazstvom nad paraguajskou kvalifikantkou

Medzi najlepšími 32 v Crandon Parku v lokalite Key Biscayne bude čeliť postupujúcej z duelu Barbora Strýcová (ČR-15) - Johanna Larssonová (Švéd.). Proti Češke má štatistiku 1:1 (v Prahe na antuke uspela v roku 2013 a prehrala vlani), severanke podľahla v sezóne 2012 na najpomalšom podklade v Bad Gasteine.

Čepelová hrá v Miami po piaty raz. Pred troma rokmi sa ako lucky loserka z kvalifikácie dostala do 2. kola hlavnej súťaže bez absolvovania 1. kola, nestačila na austrálsku voľnú kartu Casey Dellacquovú. Teraz dosiahla svoje výsledkové maximum.

Miami - dvojhra - 2. kolo:


Jana Čepelová (SR) - CoCo Vandeweghová (USA-18) 6:2, 3:6, 6:1 za 110 minút



Viac k témam: CoCo Vandeweghová, Jana Čepelová, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk - Čepelová zdolala nasadenú Vandeweghovú, v Miami postúpila do tretieho kola © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.