Štvrtok, 9. máj 2024
Slnečno  14,2 °C
Mimoriadne správy

Čajkovský uspel na skúške v Caroline Hurricanes, s tímom NHL podpísal dvojcestný kontrakt

 Webnoviny  28. september 2018  288  
Čajkovský uspel na skúške v Caroline Hurricanes, s tímom NHL podpísal dvojcestný kontrakt

RALEIGH 28. septembra (WebNoviny.sk) - Slovenský hokejový obranca Michal Čajkovský podpísal s účastníkom zámorskej NHL Carolina Hurricanes dvojcestný kontrakt na jeden rok.

Dvadsaťšesťročný bek strávil uplynulé dve sezóny v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), v drese Avtomobilistu Jekaterinburg odohral dovedna 67 stretnutí so ziskom 36 bodov (12+24).

Odporúčame:
Brankár Durný neuspel v kempe „káčerov“, novú sezónu nezačne v NHL ani Studenič

Čajkovský už v Severnej Amerike pôsobil, hral v juniorskej OHL či nižších súťažiach AHL a ECHL. Zo zámoria odišiel po sezóne 2014/2015, keď prestúpil do českej Sparty Praha. Rodák z Bratislavy reprezentoval Slovensko na ostatných dvoch svetových šampionátoch, predstavil sa aj na OH 2018 v kórejskom Pjongčangu.

V NHL by bol jeho ročný plat 650-tisíc USD, vo farmárskej AHL 70-tisíc dolárov. Slovenský bek uspel v Caroline na skúške. "Michal si kontrakt vybojoval za svoje výkony v predsezónnom kempe. Cítime, že jeho príchodom vhodne doplníme káder a zvýši konkurenciu v defenzíve," povedal Don Waddell, prezident a generálny manažér Hurricanes.

Viac k témam: Carolina Huricanes, Michal Čajkovský, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Čajkovský uspel na skúške v Caroline Hurricanes, s tímom NHL podpísal dvojcestný kontrakt © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.