Štvrtok, 18. apríl 2024
Malá oblačnosť  4,1 °C
Mimoriadne správy

Bývalý nórsky zjazdár Aksel Lund Svindal musel podstúpiť operáciu, zistili mu rakovinu semenníkov

 Webnoviny  25. september 2022  109  
Bývalý nórsky zjazdár Aksel Lund Svindal musel podstúpiť operáciu, zistili mu rakovinu semenníkov

25.9.2022 (Webnoviny.sk) - Bývalý úspešný nórsky zjazdový lyžiar Aksel Lund Svindal má za sebou úspešnú operáciu po tom, ako mu lekári diagnostikovali rakovinu semenníkov.

Tridsaťdeväťročný dvojnásobný olympijský víťaz a päťnásobný majster sveta o tom informoval na svojom instragrame.

Aktívnu kariéru ukončil vo februári 2019 po majstrovstvách sveta vo švédskom Are, kde získal striebornú medailu v zjazde.

"Cítil som zmenu vo svojom tele. Nebol som si istý, čo to je a či je to problém. Rozhodol som sa ísť na lekársku prehliadku a hneď ma odviezli do nemocnice. Tam sa potvrdili obavy lekára - rakovina semenníkov. Testy, vyšetrenia a operácia, všetko sa to udialo rýchlo. Po týždni mi povedali, že moja prognóza vyzerá byť veľmi dobrá. Všetko je to vďaka môjmu rozhodnutiu ísť k lekárovi hneď, keď som mal podozrenie, že niečo nie je v poriadku," uviedol Svindal, ktorý k príspevku na instagrame pripojil svoju fotku v nemocničnom odeve.


Aksel Lund Svindal získal olympijské zlato na ZOH 2010 vo Vancouveri v superobrovskom slalome a na ZOH 2018 v Pjongčangu v zjazde, celkovo si vybojoval štyri olympijské medaily.

Na svetových šampionátoch nazbieral päť zlatých a dokopy deväť cenných kovov. V sezónach 2006/2007 a 2008/2009 sa stal celkovým víťazom Svetového pohára.

S 36 víťaznými pretekmi v SP mu patrí delená siedma pozícia v histórii medzi mužmi spolu s Rakúšanom Benjaminom Raichom.



Viac k témam: Rakovina semenníkov
Zdroj: Webnoviny.sk - Bývalý nórsky zjazdár Aksel Lund Svindal musel podstúpiť operáciu, zistili mu rakovinu semenníkov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.