Sobota, 28. september 2024
Zamračené  12 °C
Mimoriadne správy

Bývalý kouč „belasých“ Říha by mohol nahradiť Jandača na lavičke českej reprezentácie

 Webnoviny   9. máj 2018  342  
Bývalý kouč „belasých“ Říha by mohol nahradiť Jandača na lavičke českej reprezentácie

PRAHA 9. mája (WebNoviny.sk) - Odchádzajúceho trénera českej hokejovej reprezentácie Josefa Jandača by mohol nahradiť niekdajší kouč Slovana Bratislava Miloš Říha. Je už dlhšie známe, že Jandač skončí v národnom tíme po práve prebiehajúcich majstrovstvách sveta v Dánsku.

České médiá už skôr avizovali, že nahradiť by ho mohli Libor Zábranský či Martin Straka. Obaja však ponúknutú funkciu odmietli. V poslednej dobe sa najhlasnejšie hovorilo o Filipovi Pešanovi.

Portál hokej.cz v stredu uviedol že Český zväz ľadového hokeja (ČSLH) je v kontakte aj s Milošom Říhom. Informáciu ako prvý priniesol web seznamzpravy.cz. "Môžem potvrdiť, že nejaký kontakt už prebehol. Vzhľadom na to, že sú teraz všetci na majstrovstvách sveta, nemyslím si, že je to v tejto chvíli aktuálna téma," uviedol Říha v telefonickom rozhovore pre Seznam.

Päťdesiatdeväťročný Říha viedol v posledných troch sezónach Slovan Bratislava v KHL. V ročníku 2010/2011 ho vyhlásili za najlepšieho trénera súťaže, keď s Atlantom Mytišči postúpil do finále KHL.

Viac k témam: česká hokejová reprezentácia, hokej, Josef Jandač, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2018, Miloš Říha
Zdroj: Webnoviny.sk - Bývalý kouč „belasých“ Říha by mohol nahradiť Jandača na lavičke českej reprezentácie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.