Streda, 12. jún 2024
Mimoriadne správy

Bývalého šampióna MotoGP zrazilo auto, jeho stav je vážny

 Webnoviny  18. máj 2017  376  
Bývalého šampióna MotoGP zrazilo auto, jeho stav je vážny

MISANO ADRIATICO 18. mája (WebNoviny.sk) - Úspešný americký motocyklista Nicky Hayden je v nemocnici v talianskom meste Cesena na jednotke intenzívnej starostlivosti vo veľmi vážnom stave. Vyplýva to zo stanoviska vedenia nemocnice pre médiá.

Haydena zrazilo v stredu popoludní osobné vozidlo počas tréningu na bicykli pri talianskom pobreží neďaleko Rimini. Šampión triedy MotoGP z roku 2006 utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali urgentný prevoz z Rimini do väčšieho nemocničného zariadenia v Cesene. Bol vtedy v bezvedomí. Diagnostikovali mu početné zlomeniny, ale aj opuch mozgu.

Tridsaťpäťročný jazdec pôsobí v aktuálnej sezóne v seriáli Superbikov a patrí mu priebežné 13. miesto. Hayden absolvoval pred nešťastnou situáciou preteky v talianskej Imole. "

Nicky Hayden zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti a jeho klinický obraz sa javí ako mimoriadne vážny," cituje zo stanoviska nemocnice portál denníka The Mirror. "Ďakujeme všetkým Nickyho fanúšikom za podporu. Zverili sme ho do rúk talianskym lekárom a teraz musíme byť najmä trpezliví," reagoval Haydenov tím Honda WSBK na twitteri.



Viac k témam: MotoGP, motoršport
Zdroj: Webnoviny.sk - Bývalého šampióna MotoGP zrazilo auto, jeho stav je vážny © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.