Štvrtok, 23. máj 2024
Prevažne slnečno  18,5 °C
Mimoriadne správy

Bratia Velitsovci budú komentovať Tour de France pre RTVS, „saganománia“ môže odštartovať

 Webnoviny   5. júl 2018  310  
Bratia Velitsovci budú komentovať Tour de France pre RTVS, „saganománia“ môže odštartovať

BRATISLAVA 5. júla (WebNoviny.sk) - Vrchol cyklistickej sezóny Tour de France (7.- 29. 7.) bude mať vrcholné zastúpenie aj v televízii. Od soboty 7. júla ponúkne RTVS priame prenosy v HD kvalite zo všetkých 21 etáp najslávnejších cyklistických pretekov Tour de France.

Počas troch týždňov sa športoví fanúšikovia môžu tešiť na špeciálne Štúdio Tour de France s exkluzívnymi hosťami dvojičkami Martinom a Petrom Velitsovcami.

Nová skúsenosť


Práve Peter Velits bol v uplynulých desiatich rokoch popri Petrovi Saganovi magnetom pre slovenských fanúšikov na francúzskych cestách. Tour de France absolvoval dovedna šesťkrát a najvyššie to dotiahol na 18. miesto v celkovom poradí (2011). Velits vynikal v časovkách, ale mal aj solídne vrchárske kvality.

Odporúčame:
Sagan chce podať najlepší výkon a zabávať sa, na Tour de France môže získať šiesty zelený dres

V koncovkách etáp si pripísal dve tretie miesta, ale aj skvelú 4., 7. či 8. pozíciu v individuálnych časovkách v rokoch 2011 a 2012. Jedným z absolútnych vrcholov pre slovenskú cyklistiku na Tour de France v histórii bola 3. etapa v roku 2012 z Orchies do Boulogne sur Mer (197 km), kde sa z víťazstva tešil Peter Sagan a Peter Velits došpurtoval na treťom mieste.

"Tešíme sa spolu s bratom Martinom na živé prenosy v štúdiu z Tour de France. Bude to pre nás nová skúsenosť a sme radi, že obaja môžeme našimi postrehmi z profikariéry priblížiť divákom z pohľadu jazdca emócie na trati a atmosféru počas pretekov," povedal Peter Velits na webe RTVS.

Posunie to prenosy o úroveň vyššie


Od úvodnej etapy v slávnej filmárskej dedinke Noirmoutier-en-Lile až po cieľ na Elyzejských poliach v Paríži bude atmosféru a dianie v slávnom pelotóne aj s Petrom Saganom sledovať vyslaný dvojčlenný štáb RTVS s redaktorom Samuelom Brečkom a skúseným kameramanom Rastislavom Kuchtom.

Odporúčame:
Froome pred Tour de France poslal fanúšikom odkaz

V bratislavskom štúdiu Tour de France budú pripravení moderátori Ľubica Melcerová a Ján Žgravčák. Komentátormi pretekov budú Vladimír Genda a šéfredaktor portálu cycling-info.sk Lukáš Timko.

"Tour de France je mamutie podujatie s celosvetovým zásahom. Adekvátne tomuto faktu sa pripravujeme na vysielanie v RTVS. Som nadšený zo spolupráce s Velitsovcami, posunie to prenosy o úroveň vyššie. Pripravujeme aj flashbacky, ktoré počas priamych prenosov budú pripomínať najsilnejšie momenty histórie TdF v podaní Petra Sagana. Nezabúdame na online priestor, špeciálna webová stránka aj sociálne médiá budú v podaní RTVS takisto žiť. Sme pripravení, saganománia môže odštartovať," znie pozvánka na Tour de France od RTVS.

Viac k témam: cyklistika, Martin Velits, Peter Velits, RTVS Rozhlas a televízia Slovenska, Tour de France
Zdroj: Webnoviny.sk - Bratia Velitsovci budú komentovať Tour de France pre RTVS, „saganománia“ môže odštartovať © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.