Piatok, 19. apríl 2024
Slabý dážď  7 °C
Mimoriadne správy

Boston dostal sedmičku od Tampy, Halák sa porúčal z bránky a Černák si pripísal asistenciu (video)

 Webnoviny  27. august 2020  257  
Boston dostal sedmičku od Tampy, Halák sa porúčal z bránky a Černák si pripísal asistenciu (video)

27.8.2020 (Webnoviny.sk) - Hokejisti Bostonu nezvládli tretí zápas semifinálovej série play-off Východnej konferencie NHL. Od Tampy Bay dostali sedem gólov (1:7) a po štvrtom z nich sa z bránky porúčal Jaroslav Halák, ktorého nahradil český nováčik Daniel Vladař.

Halák odchytal 31:18 min a 12 zásahov zo 16 striel sa premietlo do chabej úspešnosti 75%. Až trikrát inkasoval v oslabení, čo znamená, že tímu trénera Brucea Cassidyho zlyhala disciplína. Boston prehral s Tampou Bay druhýkrát po sebe a v sérii zaostáva 1:2.

Najviac plusiek získal Slovák


Vo víťaznom tíme si jednu asistenciu pripísal Erik Černák. Podieľal sa na góle Yanniho Gourdeho na 2:0. Bol to druhý bod košického odchovanca v tohtoročnom play-off a celkovo piaty vo vyraďovacej časti v kariére. Černák sa počas necelých 17 minút na ľade blysol aj štyrmi plusovými bodmi, čo bolo najviac spomedzi všetkých aktérov na ľade.




Na druhej strane kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral 18:04 min a z toho takmer 4 minúty v oslabení. Prezentoval sa dvomi bodyčekmi a jednou zablokovanou strelou.

"Musíme sa posunúť dopredu. Nebol to náš najlepší zápas. Bolo to jedno z tých stretnutí, na ktorý sa už nechce nikto z nás pozerať. Treba sa odraziť do ďalšieho pokračovania," zhodnotil Chára na webe NHL.

Palát odštartoval gólostroj Tampy Bay


Gólostroj Lightning odštartoval v 13. min Ondřej Palát, teda rovnaký muž, ktorý deň predtým rozhodol o triumfe svojho tímu v predĺžení v zápase číslo 2. Z pohľadu Bostonu to bol nešťastný gól, lebo Palátova strela v presilovej hre sa odrazila od hokejky Cháru a puk sa nasmeroval do rohu Halákovej bránky. Slovenský gólman nestihol reagovať.

Už o 15 sekúnd Tampa pridala druhý úder otrasenému súperovi, keď sa Gourde prehnal popri obrancovi Jeremym Lauzonovi a bekhendovým blafákom nedal Halákovi šancu. Bola to však opäť smola pre Bruins, keďže Lauzon sa v snahe zastaviť Gourdeho zrazil s jedným z rozhodcov a to ho zastavilo v pohybe. Tampa viedla po prvej tretine 2:0, ale to zďaleka nebolo všetko.

Keď Michail Sergačev v 23. min strelou bez prípravy v presilovej hre prestrelil Haláka, Bostonu už svietila kontrolka. Na chvíľu ju nechal zhasnúť Brad Marchand, ktorý o dve a pol minúty neskôr znížil na 1:3, ale tradičný presilovkový gól elitnej formácie Boston tentoraz nenakopol.

V 29.min Tampa využila aj tretíkrát presilovku, keď sa Alex Killorn dostal nekrytý pred bránkoviskom k odrazenému puku - 1:4. O čosi neskôr Haláka vystriedal Vladař, ale aj ten ešte do konca zápasu trikrát inkasoval.

Šampióni Prezidentskej trofeje


"Nevyšlo nám to, ale bol to len jeden zápas. Prehra je prehra a súper vedie 2:1. Teraz sa musíme skoncentrovať na zápas číslo 4. Myslím a viem, že máme dobrých hráčov. Sú odolní a ešte niečo ukážu. Vylížeme si rany a budeme pripravení na pokračovanie," skonštatoval tréner Bostonu Cassidy na portáli NHL.

Dvojgólový strelec Tampy Killorn upozorňuje, že piatkový zápas číslo 4 bude úplne iný ako tento, ktorý sa skončil jednoznačným triumfom jeho tímu.

"Keď sa zápas skončí víťazstvom o šesť gólov, znamená to, že najbližší sa bude odvíjať inak. Najlepšie bude, ak sa nastavíme na to, čo sme predvádzali na začiatku a neosvojíme si zlé návyky vyplývajúce z vysokého skóre," upozornil Killorn.

"Dnešný zápas nemôžeme brať za bernú mincu, je to len odchýlka, anomália, niečo ako optický klam. Toto nebol hokej v play-off. Proti nám stoja šampióni Prezidentskej trofeje, takže treba otočiť stránku a zostať v pokoji. Stále sme len na polceste a musíme krotiť emócie. Prílišné výšky či hĺbky sú neprípustné," skonštatoval tréner Tampy Bay Jon Cooper.

Viac k témam: NHL National Hockey League, play-off NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Boston dostal sedmičku od Tampy, Halák sa porúčal z bránky a Černák si pripísal asistenciu (video) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.