Piatok, 26. apríl 2024
Slnečno  10,8 °C
Mimoriadne správy

Boccisti Andrejčík, Balcová a Strehársky sa tešia z víťazstiev na paralympiáde v Tokiu, slovenskému kvartetu sa však nedarilo

 Webnoviny   2. september 2021  166  
Boccisti Andrejčík, Balcová a Strehársky sa tešia z víťazstiev na paralympiáde v Tokiu, slovenskému kvartetu sa však nedarilo

2.9.2021 (Webnoviny.sk) - Na paralympijských hrách v japonskom Tokiu vstúpili slovenskí reprezentanti v boccii do skupinovej časti tímových súťaží. Výberom SR sa zatiaľ darí so striedavými úspechmi.

V kategórii BC4 trio Samuel Andrejčík, Michaela Balcová a Martin Strehársky zatiaľ nezaváhalo, keď súperov z Brazílie zdolali 7:3 a družstvo Portugalska 10:1. Vo štvrtok na Slovákov čaká ešte duel Britom.

V kategórii BC1/BC2 slovenské kvarteto Tomáš Král, Róbert Mezík, Rastislav Kurilák a Kristína Kudláčová si zatiaľ pripísalo dve prehry, keď najprv podľahlo domácim Japoncom 2:8 a potom po dráme aj tímu Kórejskej republiky, keď za stavu 3:3 neuspeli Slováci v extra zmene. Vo štvrtok Slováci nastúpia ešte proti Brazílčanom.

Vo štvrtok sú zo slovenských športovcov v hre iba boccisti. V piatok sa k slovu opäť dostanú aj parastrelci Radoslav Malenovský a Veronika Vadovičová, paraatlét Ladislav Čuchran, paralukostrelec Dávid Ivan, paraplavkyňa Tatiana Blattnerová aj paracyklisti Patrik Kuril, Jozef Metelka a Ondrej Strečko.

Viac k témam: LPH Letné paralympijské hry 2020 v Tokiu
Zdroj: Webnoviny.sk - Boccisti Andrejčík, Balcová a Strehársky sa tešia z víťazstiev na paralympiáde v Tokiu, slovenskému kvartetu sa však nedarilo © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.