Štvrtok, 25. apríl 2024
Prevažne slnečno  6,1 °C
Mimoriadne správy

Bill Belichick dosiahol ďalší míľnik svojej kariéry, ako tréner pokoril métu 300 víťazstiev

 Webnoviny  28. október 2019  343  
Bill Belichick dosiahol ďalší míľnik svojej kariéry, ako tréner pokoril métu 300 víťazstiev

28.10.2019 (Webnoviny.sk) - New England Patriots je najúspešnejším tímom zámorskej NFL v posledných dvoch dekádach. Na šiestich triumfoch v prestížnom Super Bowle má veľkú zásluhu nielen hviezdny quarterback Tom Brady, ale takisto hlavný tréner Bill Belichick.

Šesťdesiatsedemročný odborník v nedeľu dosiahol ďalší míľnik svojej kariéry. V pozícii trénera dosiahol v NFL víťazstvo s poradovým číslom 300, keď Patriots zdolali Cleveland 27:13.

Belichick spomenutú métu symbolicky pokoril proti tímu, ktorý v rokoch 1991 - 1995 viedol pri svojich trénerských začiatkoch.

Najlepší tréner


"Je to úžasné, absolútne úžasné. Dosiahnuť 300 výher je niečo veľkolepé. Je to najlepší tréner všetkých čias a je privilégium hrať pod jeho vedením," uviedol Tom Brady na tlačovej konferencie po zápase s Browns. V ňom získal 259 yardov a po dvoch jeho presných pasoch dosiahol touchdown Julian Edelman.

Belichick je iba tretím trénerom v NFL, ktorý doviedol svoj tím k 300 víťazstvám. O 24 viac ich má na konte člen Siene slávy a niekdajší tréner Chicaga Bears George Hallas, rekordérom v tomto smere je Don Shula.

Perfektná sezóna


Ten dosiahol 347 triumfov a v sezóne 1972 priviedol Miami Dolphins k Super Bowlu bez jedinej prehry. Ide o doposiaľ jedinú "perfektnú" sezónu v histórii NFL.

"Som šťastný, že 263 z jeho 300 víťazstiev dosiahol ako tréner New England Patriots," uviedol majiteľ klubu Robert Kraft. Paradoxom je, že Belichick si prvé trénerské víťazstvo v NFL pripísal na konto 8. septembra 1991 po výhre nad Patriots.

V aktuálnom ročníku má tím okolo Toma Bradyho stopercentnú bilanciu 8-0. Okrem neho neprehrali žiaden duel už len hráči San Francisca, ktorí Národnú konferenciu vedú so siedmimi víťazstvami.

Viac k témam: Cleveland Cavaliers, New England Patriots
Zdroj: Webnoviny.sk - Bill Belichick dosiahol ďalší míľnik svojej kariéry, ako tréner pokoril métu 300 víťazstiev © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.