Sobota, 27. apríl 2024
Mimoriadne správy

Bieloruská tenistka Arina Sobolenková obhájila vlaňajší titul na Australian Open

 Webnoviny  27. január 2024  125  
Bieloruská tenistka Arina Sobolenková obhájila vlaňajší titul na Australian Open

27.1.2024 (SITA.sk) - Bieloruská tenistka Arina Sobolenková si po roku zopakovala triumf vo dvojhre žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny - Australian Open v Melbourne.

Druhá nasadená hráčka si v sobotňajšom finále poradila s čínskou dvanástkou pavúka Čchin-wen Čeng a za 77 minút zvíťazila vo dvoch setoch 6:3, 6:2.

Tretie grandslamové finále


Sobolenková už v druhom geme „brejkla“ súperku a prvý set pre seba získala za 33 minút.

Hneď v úvode toho druhého Čchin-wen Čeng opäť prišla o svoj servis, čo sa napokon ukázalo ako rozhodujúce z pohľadu zvyšného vývoja duelu.

Sobolenková sa v rozpätí 13 mesiacov predstavila v treťom grandslamovom finále, z ktorých vyťažila druhé celkové prvenstvo. Neuspela akurát na vlaňajšom US Open.

Napodobnila Azarenkovú


Dvadsaťpäťročná rodáčka z Minska Sobolenková sa po viac ako dekáde stala prvou ženou, ktorá dokázala obhájiť triumf v Melbourne. Predtým naposledy sa také niečo podarilo inej Bieloruskej Viktorii Azarenkovej - šampiónke z rokov 2012 a 2013.

Čchin-wen Čeng sa na tohtoročnom Australian Open postarala o raritu, keďže cestou do svojho premiérového grandslamového finále nečelila žiadnej súperke z elitnej päťdesiatky rebríčka WTA.

Nenasadenej súperke cestou do finále Australian Open v minulosti nečelila akurát Španielka Arantxa Sánchezová Vicariová v roku 1995.

Viac k témam: Australian Open v Melbourne
Zdroj: SITA.sk - Bieloruská tenistka Arina Sobolenková obhájila vlaňajší titul na Australian Open © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.