Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Biatlonistka Paulína Fialková dosiahla fantastické tretie miesto v stíhacích pretekoch v Pokljuke

 Webnoviny   9. december 2018  274  
Biatlonistka Paulína Fialková dosiahla fantastické tretie miesto v stíhacích pretekoch v Pokljuke

POKLJUKA 9. decembra (WebNoviny.sk) - Slovenská biatlonistka Paulína Fialková obsadila tretie miesto v úvodných stíhacích pretekov žien v novej sezóne Svetového pohára v slovinskej Pokljuke.

Z víťazstva sa tešila Kaisa Mäkäräinenová keď zvíťazila s náskokom 41,3 s pred Taliankou Dorotheou Wiererovou. Tridsaťpäťročná Fínka si pripísala na svoje konto 25. víťazstvo v pretekoch o krištáľové glóbusy a patrí jej aj prvé miesto v celkovom poradí hodnotenia SP.

Na strelnici ani raz neminula


Dvadsaťšesťročná Breznianka Paulína Fialková na strelnici ani raz neminula a za víťazkou zaostala o 59,2 sekundy. Pre zverenku Anny Murínovej a Martina Bajčičáka je to ďalší výborný výsledok po štvrtom mieste vo štvrtkových vytrvalostných pretekoch na 15 km a šiestom mieste v sobotňajších rýchlostných pretekoch na 7,5 km.

Pre Fialkovú ide o druhý najlepší individuálny výsledok v kariére. Lepšia bola iba v záverečných pretekoch vlaňajšej sezóny, keď v pretekoch s hromadným štartom v ruskom Ťumeni obsadila druhé miesto.

Prvú položku zvládli Mäkäräinenová a Wiererová bez zaváhania. Fialková rovnako nezaváhala a po prvej streľbe jej patrilo priebežné štvrté miesto so stratou viac ako 47 s na vedúcu Fínku. Aj druhá 'stojka' vyšla Mäkäräinenovej a Wiererovej bezchybne. Aj Fialková strieľala naďalej suverénne a po druhej položke si udržala štvrtú pozíciu, strata na prvú narástla na takmer 50 s.

Bojovala o tretie miesto


Ani na tretej položke obe líderky nezaváhali, Mäkäräinenová si udržiavala konštantný náskok pred druhou Wiererovou. Fialková takisto pokračovala v bezchybnej streľbe a naďalej bojovala o umiestnenie na pódiu. Po štvrtej bezchybnej položke si Fínka išla po ďalšie víťazstvo v SP.

Wiererová napodobnila svoju súperku, no strata na líderku bola príliš veľká. Priebežne tretia Vittozziová a štvrtá Fialková nezaváhali a v záverečnom okruhu bojovali o tretie miesto. Ešte pred cieľovou rovinkou ušla Slovenka svojej súperke a došla si po druhé pódiové umiestnenie v kariére.

Trojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová obsadila 36. miesto. Na strelnici urobila 4 chyby, dve na 'ležke' a dve na 'stojke.

Svetový pohár 2018/2019 v biatlone



  • Pokljuka (Slovin.) - nedeľa


Stíhacie preteky žien na 10 km: 1. Kaisa Mäkäräinenová (Fín.) 29:16,9 min (0), 2. Dorothea Wiererová (Tal.) +41,3 s (0), 3. Paulína Fialková (SR) +59,2 (0), 4. Lisa Vittozziová (Tal.) +1:01,5 (0), .... 36. Anastasia Kuzminová (SR!) +3:25,8 (4)



Viac k témam: biatlon, Paulína Fialková, Svetový pohár v biatlone
Zdroj: Webnoviny.sk - Biatlonistka Paulína Fialková dosiahla fantastické tretie miesto v stíhacích pretekoch v Pokljuke © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.