Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

„Barani“ uspeli v Košiciach, v Tipsport lige aj triumf Slovana nad Trenčínom a predĺženie v Detve

 Webnoviny  27. október 2019  241  
„Barani“ uspeli v Košiciach, v Tipsport lige aj triumf Slovana nad Trenčínom a predĺženie v Detve

27.10.2019 (Webnoviny.sk) - Hokejisti Banskej Bystrice zvíťazili v šlágri 17. kola Tipsport ligy v Košiciach 4:2 a udržali si jednobodový náskok pred Slovanom Bratislava. Úradujúci majstri Bystričania vyhrali deviaty zápas v sérii, ich triumf pred vyše 5-tisícovou kulisou v Steel aréne pečatil gólom do prázdnej bránky Patrik Lamper. Košice zostali štvrté so 6-bodovým mankom na lídra.

Prehra Trenčína v Bratislave


Hokejisti Slovana Bratislava zdolali hráčov Dukly Trenčín 5:3 a natiahli svoju bodovú sériu na deväť zápasov. O góly domácich sa podelili Tomáš Matoušek, Tomáš Zigo, Martin Štajnoch, Radovan Puliš a Michal Sersen. Za hostí z Trenčína skórovali Peter Sojčík, Brandon Alderson a po prvý raz v Tipsport lige aj 19-ročný krídelník Róbert Džugan.

"Prvá tretina bola vyrovnaná. V druhej tretine sme zle odohrali presilovú hru a 15 minút sme na ľade akoby neboli. Neskôr sme stratili troch hráčov, chýbali nám sily a Slovan zaslúžene zvíťazil. U Sojčíka to vyzerá na dlhšiu absenciu, hoci jeho diagnózu ešte nepoznám," uviedol tréner Dukly Trenčín Ján Pardavý pre RTVS.

"Chceli sme bodovať a to sme aj dosiahli. Som spokojný, lebo sme splnili svoju úlohu. Trenčania bojovali, vpredu boli nebezpeční, ale my sme mali takmer celý zápas pod kontrolou," zhodnotil tréner Slovana Roman Stantien.

Nájazdy v Nových Zámkoch


Hokejisti Liptovského Mikuláša po piatkovom domácom triumfe nad Nitrou (2:1 pp) v nedeľu ďalší nepridali, hoci neboli ďaleko. V tzv. šesťbodovom súboji posledných dvoch tímov tabuľky Liptáci prehrali v Nových Zámkoch 4:5 po samostatných nájazdoch.

Domáci strelili v druhej tretine tri góly a otočili z 1:2 na 4:2. Postupne sa presadili Patrik Rogoň, Martin Jakúbek a Tomáš Urban. Hostia však nezložili zbrane a v 56. min Martinom Kriškom korigovali na 3:4. Onedlho Róbert Huna druhým gólom v zápase vyrovnal a posunul duel do predĺženia.

Napokon o dvojbodovom triumfe Nových Zámkov rozhodli až samostatné nájazdy a v nich úspešný pokus Tomáša Pospíšila.

Detva otočila zápas


Popradčania sa po štyroch prehrách a dobrovoľnom odchode trénera Františka Štolca a príchode Petra Mikulu dočkali víťazstva. Michalovce zdolali dvoma gólmi, ale za tri body. Prvý gól dosiahol až ho v 53. min Marek Zagrapan, poistku pridal v 59. min Giullaume Leclerc.

Detva otočila domáci duel s Budapešťou z 1:2 na 3:2. Obrat zavŕšil Ján Sýkora presilovkovým gólom v predĺžení. Skúsený útočník strelil v zápase dva góly, celkovo ich má už dvanásť. Posunul sa tým medzi trojicu najlepších strelcov súťaže.

Tipsport liga 2019/2020 - 17. kolo



  • nedeľa


HC Slovan Bratislava - HK Dukla Trenčín 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
Góly: 4. Matoušek (Zigo, Šedivý), 9. Zigo (Abdul), 28. Štajnoch, 33. Puliš (Jendek, Matoušek), 46. Sersen (Puliš, Šedivý) - 4. Sojčík (Mikyska, Štach), 36. Alderson (M. Valach, Mikyska), 52. Džugan (Mikyska, M. Valach)

HC Mikron Nové Zámky - MHK 32 Liptovský Mikuláš 5:4 po sam. nájazdoch (1:2, 3:0, 0:2 - 0:0, 1:0)
Góly: 10. Bajtek (Hatala, Štumpf), 27. Rogoň (T. Urban, P. Mikuš), 34. Jakúbek (Rogoň), 37. T. Urban (T. Pospíšil, P. Mikuš), rozhodujúci nájazd T. Pospíšil - 10. Vybiral (Kurali, Lištiak), 10. Róbert Huna (Rudolf Huna, Richard Huna), 56. Kriška (Petran, Vybiral), 58. Róbert Huna (Kriška)

HC 07 WPC Koliba Detva - MAC Budapešť 3:2 po predĺžení (0:0, 1:2, 1:0 - 1:0)
Góly: 35. J. Sýkora (trestné strieľanie), 48. Šišovský (Martin Chovan, J. Sýkora), 63. J. Sýkora - 27. Strech (Sorfón, Terbócs), 38. Langkow (Orbán, Klempa)

HK Poprad - HK Dukla Ingema Michalovce 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Góly: 53. Zagrapan (Takáč), 59. Leclerc (Takáč)

DVTK Jégesmedvék Miškovec - HK Nitra 2:1 po predĺžení (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Góly: 12. Magosi (Beauviller, Ross), 62. Beach (Beauviller, Ross) - 3. Čaládi (Minárik, Šimun)

HC Košice - HC ´05 iClinic Banská Bystrica 2:4 (1:0, 0:1, 1:3)
Góly: 18. Belluš (Michal Chovan, Haščák), 59. D. Ružička (Suja, Michalčin) - 25. Lunter (Southorn, Mihálik), 43. Hrnka (Ďatelinka), 46. Mihalik (Hrnka, Šoltés), 60. Lamper (Gabor. A. Šťastný)



Viac k témam: Tipsport liga
Zdroj: Webnoviny.sk - „Barani“ uspeli v Košiciach, v Tipsport lige aj triumf Slovana nad Trenčínom a predĺženie v Detve © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.