Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Banská Bystrica sa nakoniec prihlásila do Ligy majstrov, boli splnené podmienky klubu

 Webnoviny  15. máj 2019  206  
Banská Bystrica sa nakoniec prihlásila do Ligy majstrov, boli splnené podmienky klubu

BANSKÁ BYSTRICA 15. mája (WebNoviny.sk) - Hokejový klub HC ´05 iClinic Banská Bystrica podaním prihlášky potvrdil v stredu svoju účasť v Lige majstrov (CHL) pre sezónu 2019/2020.

Bystrickí diváci sa tak opäť môžu tešiť na možnosť uvidieť pod Urpínom zástupcov najlepších európskych líg.

O ich súperoch sa rozhodne 22. mája v Bratislave, kedy sa uskutoční žrebovanie základných skupín CHL.

"Rozhodnutiu prihlásiť sa do CHL predchádzalo niekoľko rokovaní so zástupcami CHL, SZĽH a Tipsport ligy. Našou snahou pri rokovaniach bolo minimalizovať potenciálnu finančnú stratu, ktorej sme sa v minulej sezóne nevyhli. Dnes môžem potvrdiť, že všetky strany podmienky dohody akceptovali a následne sme podali oficiálnu prihlášku do CHL. Som rád, že rokovania vďaka všetkým zúčastneným stranám dopadli úspešne a po roku v Banskej Bystrici opäť uvidíme konfrontáciu slovenského majstra s európskymi top klubmi,“ povedal na margo prihlásenia sa do CHL riaditeľ klubu Michal Longauer. Informácie pochádzajú z klubového webu hc05.sk.

Viac k témam: HC ’05 iClinic Banská Bystrica, hokejová Liga majstrov
Zdroj: Webnoviny.sk - Banská Bystrica sa nakoniec prihlásila do Ligy majstrov, boli splnené podmienky klubu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.