Nedeľa, 1. september 2024
Slnečno  25,7 °C
Mimoriadne správy

Austrálskeho reprezentanta v pozemnom hokeji zadržala polícia, v Paríži si kupoval kokaín

 Webnoviny   7. august 2024  102  
Austrálskeho reprezentanta v pozemnom hokeji zadržala polícia, v Paríži si kupoval kokaín

7.8.2024 (SITA.sk) - Austrálsky olympijský výbor (AOC) v stredu potvrdil, že austrálsky reprezentant v pozemnom hokeji Tom Craig bol zatknutý francúzskom políciou po tom, čo sa údajne pokúsil kúpiť kokaín na jednej z parížskych ulíc.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024


"Neboli vznesené žiadne obvinenia, i keď jeden z našich členov bol zadržaný a obmedzený na osobnej slobode. AOC pokračuje vo vyšetrovaní a zabezpečuje podporu pre daného športovca," stojí vo vyhlásení výboru. Informáciu priniesla austrálska televízia Sky News Australia.

Jedna z najvýraznejších postáv austrálskej reprezentácie


Craig je považovaný za jednu z najvýraznejších postáv austrálskej reprezentácie v pozemnom hokeji. V poslednej dekáde odohral za národný tím 101 duelov. Bol takisto súčasťou tímu, ktorý na predchádzajúcich OH v japonskom Tokiu získal striebornú medailu. Dvadsaťosemročný športovec sa k udalosti zatiaľ nevyjadril.

V Paríži nebudú austrálski pozemní hokejisti o medailu bojovať, v štvrťfinále totiž nestačili na Holanďanov. Práve výber "Oranjes" zabojuje vo štvrtkovom finále olympijského turnaja proti Nemecku.

Trest až 150 eur


Trest za prechovávanie drog môže byť vo Francúzsku až 150 eur. Nové zákony prijaté v roku 2020 dávajú polícii právomoc udeľovať pokuty len vo výške 200 eur ľuďom prichyteným pri prechovávaní malého množstva drog.

Počas aktuálnych OH je v uliciach francúzskej metropoly nasadených viac ako 23-tisíc policajtov, ktorí pomerne často kontrolujú ľudí a prehľadávajú im tašky či automobily. Francúzske úrady sa už počas Hier stihli "pochváliť" znížením kriminality v Paríži o 23 percent.

Viac k témam: Kokaín, LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Pozemný hokej - Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk - Austrálskeho reprezentanta v pozemnom hokeji zadržala polícia, v Paríži si kupoval kokaín © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.