Utorok, 16. apríl 2024
Slabý dážď  4 °C
Mimoriadne správy

Americká šprintérka Allyson Felixová odišla do športového dôchodku, ale po týždni je späť, zabehne ďalšiu štafetu

 Webnoviny  23. júl 2022  152  
Americká šprintérka Allyson Felixová odišla do športového dôchodku, ale po týždni je späť, zabehne ďalšiu štafetu

23.7.2022 (Webnoviny.sk) - Odchod americkej šprintérky Allyson Felixovej do športového dôchodku sa dočasne odkladá.

Tridsaťšesťročná rodáčka z Los Angeles mala pôvodne zavesiť tretry na klinec po minulotýždňovom bronze zo súťaže miešaných štafiet na 4x400 m na majstrovstvách sveta v americkom Eugene, no po týždni je späť.

Nemohla nechať tím v štichu


Dostala totiž ponuku byť členkou štafety žien na 4x400 m, ktorú v sobotu na svetovom šampionáte čakajú rozbehy.

"Tréneri sa ma spýtali, či budem k dispozícii a ja som nemohla nechať tím v štichu," prezradila Felixová, ktorá minulý piatok v spomenutej súťaži miešaných štafiet bežala na druhom úseku a v cieli poznamenala, že šlo o jej posledný štart na vrcholnom podujatí. Medzičasom sa vrátila domov, no pred aktuálnym víkendom bola späť v Eugene.

Môže získať dvadsiatu medailu


"Po telefonáte som sa opäť nastavila na súťaženie a sústredím sa naň," prezradila držiteľka jedenástich medailí z OH (7-3-1) a devätnástich cenných kovov z MS (13-3-3).

Znamená to, že v prípade víkendového štafetového úspechu môže zaokrúhliť zbierku medailí zo svetových šampionátov na 20.

Viac k témam: MS v atletike
Zdroj: Webnoviny.sk - Americká šprintérka Allyson Felixová odišla do športového dôchodku, ale po týždni je späť, zabehne ďalšiu štafetu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.