Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Američan Bryce Bennett vyrobil vo Val Gardene senzáciu, prvé víťazstvo si dal ako darček k zásnubám

 Webnoviny  18. december 2021  150  
Američan Bryce Bennett vyrobil vo Val Gardene senzáciu, prvé víťazstvo si dal ako darček k zásnubám

18.12.2021 (Webnoviny.sk) - Senzačným víťazom prvého klasického zjazdu v tejto sezóne Svetového pohára alpských lyžiarov sa stal v talianskej Val Gardene Američan Bryce Bennett.

Prvé víťazstvo v kariére si dal 29-ročný takmer dvojmetrový zjazdár ako darček k zásnubám, ktoré ohlásil len nedávno s perspektívou svadby v lete budúceho roka.

Na pódiu predtým nikdy nestál


Na legendárnom Saslongu Bennett zdolal o 14 stotín sekundy Rakúšana Otmara Striedingera a o 32 stotín Švajčiara Nielsa Hintermanna.

Na čele hodnotenia zjazdu vo Svetovom pohári je po troch z desiatich plánovaných pretekov Rakúšan Matthias Mayer.

Bennett nikdy predtým nestál na stupňoch víťazov v pretekoch Svetového pohára. Bol iba trikrát štvrtý v zjazde - dvakrát práve vo Val Gardene a raz v Bormiu. Z majstrovstiev sveta je jeho maximom deviate miesto z Aare 2019.

Vyše dvojmetrový Američan sa zaradil k úspešným krajanom, ktorí v minulosti triumfovali na Saslongu. Stevovi Nymanovi sa to podarilo trikrát v zjazde, Bodemu Millerovi raz v super G.

Kilde urobil veľkú chybu


"Môj skvelý deň, ale jazdiť rýchlo chcem každý týždeň, nielen sporadicky. Tento svah vo Val Gardene sa mi páči svojím profilom. Sú tu skoky a ide sa v tempe. Milujem to tu a túžim po viacerých takýchto vydarených pretekoch," uviedol Bryce Bennett, ktorý svoj nečakaný triumf oslávil hlasitými pokrikmi a zaťatými päsťami v cieli.

Bennett na Saslongu vyťažil aj z veľkej chyby nórskeho favorita Aleksandra Aamodta Kildeho, ktorý bol suverénne najrýchlejší na prvých štyroch medzičasoch, ale potom neudržal správnu líniu, minul nájazd na Ciaslat a zišiel z trate.

Kilde predtým vyhral vo Val Gardene štvoro pretekov vrátane piatkového super G a v celkovom poradí SP 2021/2022 mu napriek sobotnému zlyhaniu patrí tretia priečka.

"Dnes mi to nevyšlo, asi som po včerajšku príliš oslavoval... Nevadí, v našom športe sa všetko mení veľmi rýchlo. Bennettovi prajem víťazstvo, ukázal silnú jazdu. Ja si dám teraz pauzu, vynechám Alta Badiu a sústredím sa až na Bormio," skonštatoval Kilde na webe laola1.at.



Viac k témam: Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk - Američan Bryce Bennett vyrobil vo Val Gardene senzáciu, prvé víťazstvo si dal ako darček k zásnubám © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.