Nedeľa, 5. máj 2024
Jasno  16,4 °C
Mimoriadne správy

Alena Procházková ovládla oba šprinty na Štrbskom Plese

 Webnoviny  17. december 2016  354  
Alena Procházková ovládla oba šprinty na Štrbskom Plese

V trojdňovom programe 44. ročníka Tatranského pohára figuruje dovedna 10 pretekov, na ktorých nechýba kompletná slovenská špička.

ŠTRBSKÉ PLESO 17. decembra (WebNoviny.sk) - Najúspešnejšia slovenská reprezentantka v behu na lyžiach Alena Procházková ovládla oba šprinty v rámci 44. ročnika Tatranského pohára v Štrbskom Plese.

V piatkovom šprinte klasickou technikou aj v sobotňajšom voľnom štýle 32-ročná skúsená Procházková zvíťazila pred Bieloruskou Anastasiou Kirillovovou a Poľkou Urszulou Letochovou. Medzi mužmi dominovali Bielorus Alexander Voranov a Čech Jan Bartoň. Spomedzi Slovákov bol v "klasike" najlepší Peter Mlynár na 4. mieste a v "skejte" Andrej Segeč ako ôsmy.

V trojdňovom programe 44. ročníka Tatranského pohára figuruje dovedna 10 pretekov, na ktorých nechýba kompletná slovenská špička vrátane účastníkov Svetového pohára - Aleny Procházkovej, Petra Mlynára a Miroslava Šuleka.

Tatranský pohár je piaty raz otváracím podujatím seriálu Kontinentálneho pohára, tzv. Slavic Cupu, kde si merajú sily najlepší pretekári najmä z krajín Vyšehradskej štvorky (Česko, Maďarsko, Poľsko, Slovensko). Tento rok sa organizátorom podarilo dostať do Vysokých Tatier vyše 200 pretekárov z 12 krajín vrátane v tomto športovom odvetví exotickej Brazílie.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.