Štvrtok, 28. marec 2024
Mimoriadne správy

Alain Vigneault skončil na pozícii kouča tímu Philadelphia Flyers, nedokázal prerušiť sériu ôsmich prehier

 Webnoviny   6. december 2021  161  
Alain Vigneault skončil na pozícii kouča tímu Philadelphia Flyers, nedokázal prerušiť sériu ôsmich prehier

6.12.2021 (Webnoviny.sk) - V rýchlom slede odvolali v zámorskej hokejovej NHL už druhého trénera. Po Travisovi Greenovi vo Vancouveri sa musel porúčať aj Alain Vigneault vo Philadelphii.

Skúsený 60-ročný kouč musel skončiť po tom, čo nedokázal s tímom prerušiť sériu ôsmich prehier. Osudnou sa Vigneaultovi mala stať nedeľňajšia domáca vysoká prehra s Tampou Bay 1:7.

Rekordom je desať zápasov bez výhry


Historickým negatívnym rekordom Flyers je desať zápasov v rade bez víťazstva. Informáciu zatiaľ nepotvrdili klubové zdroje.

"Ja som vodca našej skupiny a som ten, ktorý má obe ruky na volante. Musím nájsť spôsob, ako z hráčov dostať výkony, ktoré by viedli k víťazstvám. Momentálne sme v šmyku a tento pohyb musíme rázne ukončiť. Šancu budeme mať už v pondelok proti Coloradu," povedal Vigneault po výprasku od obhajcu Stanleyho pohára.

Triumfovali v sedemdesiatych rokoch


Vigneault doviedol v minulosti tímy New York Rangers a Vancouver Canucks až do finále play-off bojov o Stanley Cupu.

O to isté sa pokúšal aj vo Philadelphii, ale neúpešne. Jediné dva Stanleyho poháre získali "letci" z Philadelphie v rokoch 1974 a 1975.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Alain Vigneault skončil na pozícii kouča tímu Philadelphia Flyers, nedokázal prerušiť sériu ôsmich prehier © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.