Piatok, 3. máj 2024
Zamračené  13,6 °C
Mimoriadne správy

Aktualizované: Petra Vlhová nedokončila prvé kolo obrovského slalomu v Ofterschwangu

 Webnoviny   9. marec 2018  239  
Aktualizované: Petra Vlhová nedokončila prvé kolo obrovského slalomu v Ofterschwangu


  • aktualizované 9. marca 12:23


OFTERSCHWANG 9. marca (WebNoviny.sk) - Slovenka Petra Vlhová nedokončila prvé kolo obrovského slalomu v rámci Svetového pohára žien v alpských lyžiarskych disciplínach v nemeckom Ofterschwangu. Vlhová na terénnej vlne po druhom medzičase nedokončila oblúk a chýbajúci kontakt s podložkou ju vyniesol mimo vyznačenej časti trate.

Problémy mali viaceré favoritky


Na svahu Ofterschwanger Horn pri výrazne plusových teplotách a rozbíjajúcom sa snehovom podklade mali problémy viaceré favoritky. Priebežnou líderkou 1. kola po odjazdení elitnej tridsiatky je Nórka Ragnhild Mowinckelová.

Odporúčame:
Petra Vlhová útočí na celkové umiestnenie v Svetovom pohári, Velez-Zuzulová skončí s kariérou

Druhá priečka patrí Nemke Viktorii Rebensburgovej (+0,44), priebežnej líderke hodnotenia obrovského slalomu vo Svetovom pohári. Tretia je Talianka Marta Bassinová (+0,56). Prvé kolo ešte pokračuje až do celkového počtu 48 pretekárok. Druhé kolo sa začne o 14.00 h.

Vlhová pôjde v sobotu slalom


Vlhová si v piatok nepripíše body do Svetového pohára, čo ju znevýhodňuje v boji o konečnú tretiu priečku v sezónnom hodnotení bojov o veľký krištáľový glóbus, ktorá jej pred Ofterschwangom priebežne patrila.

Šancu na nápravu bude mať 22-ročná Liptáčka v sobotňajšom slalome a neskôr o týždeň v rámci finálového podujatia SP vo švédskom Aare.

Prvé kolo obrovského slalomu museli na niekoľko minút prerušiť pre pád a zranenie Slovinky Tiny Robnikovej. Podľa prvých informácií má pretrhnuté väzy v ľavom kolene a zo svahu ju vrtuľníkom transportovali do nemocnice.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní



  • Ofterschwang (Nem.)


Obrovský slalom žien - 1. kolo /po odjazdení elitnej tridsiatky/: 1. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) 1:17,83 min, 2. Viktoria Rebensburgová (Nem.) +0,44 s, 3. Marta Bassinová (Tal.) +0,56, 4. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,60, 5. Federica Brignoneová (Tal.) +0,74, 6. Frida Hansdotterová (Švéd.) +1,05, ... Petra Vlhová (SR) - nedokončila 1. kolo.



Viac k témam: obrovský slalom, Petra Vlhová, Ragnhild Mowinckelová, Svetový pohár v alpskom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk - Aktualizované: Petra Vlhová nedokončila prvé kolo obrovského slalomu v Ofterschwangu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.