Utorok, 19. marec 2024
Mimoriadne správy

Agnieszka Radwanská oznámila ukončenie kariéry, zdravotný stav jej nedovolí vrátiť sa na kurty

 Webnoviny  14. november 2018  274  
Agnieszka Radwanská oznámila ukončenie kariéry, zdravotný stav jej nedovolí vrátiť sa na kurty

VARŠAVA 14. novembra (WebNoviny.sk) – Poľská tenistka Agnieszka Radwanská oznámila ukončenie súťažnej kariéry. Bývalá svetová dvojka informovala o dôvodoch tohto kroku prostredníctvom stanoviska. "Chcela by som sa s vami podeliť o jedno z najdôležitejších rozhodnutí v mojom živote. Po 13 rokoch v tenisovom kolotoči som sa rozhodla ukončiť moju kariéru," uvádza sa v stanovisku.

"Nie je to ľahké rozhodnutie. Som vďačná za nespočetné množstvo spomienok vrátane dvadsiatich titulov na okruhu WTA, víťazstva na podujatí WTA Finals v Singapure, finálovej účasti vo Wimbledone a mnoho ďalších."

Zdravotné problémy jej v uplynulých mesiacoch nedovoľovali naplno trénovať a plnohodnotne sa vrátiť na kurty. "Nanešťastie už nie som schopná trénovať a hrať na takej úrovni, ako predtým. Keď som zobrala do úvahy môj zdravotný stav a náročnosť života profesionálneho tenistu, musím pripustiť, že nie som schopná dostať sa na potrebnú úroveň."

Dvadsaťdeväťročná Radwanská je prvou poľskou tenistkou vo finále dvojhry grandslamu. Rovnako ako prvá hráčka z Poľska triumfovala na koncoročnom turnaji WTA Finals. Šesťkrát za sebou ju fanúšikovia zvolili za najobľúbenejšiu tenistku. Informácie priniesol portál WTA.

Viac k témam: Agnieszka Radwanská, koniec kariéry
Zdroj: Webnoviny.sk - Agnieszka Radwanská oznámila ukončenie kariéry, zdravotný stav jej nedovolí vrátiť sa na kurty © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.