Piatok, 3. máj 2024
Polojasno 12,5 °C
Mimoriadne správy
- Turecko pozastavilo všetok obchod s Izraelom, dôvodom sú vojenské akcie v Pásme Gazy
- Nórsko podozrieva Moskvu z prípravy sabotáže proti infraštruktúre krajiny. Niekoľkých ruských agentov už údajne odhalili
- Hamas čo najskôr vyšle do egyptskej Káhiry svoju delegáciu. Bude žiadať prímerie?
- Je len otázkou času, kedy Rusi dobyjú mesto Čašiv Jar, tvrdí vojenské spravodajstvo Ukrajiny
- Kritici Kremľa tvrdia, že Rusko prenasleduje svojich nepriateľov v zahraničí. Dôkazy svedčia o vraždách, otravách či obťažovaní
BRATISLAVA 6. decembra 2018 (WBN/PR) - Uznávaný expert na gastronómiu, televízna kuchárska hviezda a prvý československý držiteľ michelinskej hviezdy Pavel Pospíšil vydáva kuchársku knihu Moja cesta k Michelinu. Nájdete v nej 64 unikátnych receptov z ciest i jeho príťažlivý životný príbeh. Nazrite do kuchyne toho najlepšieho z gastronomického umenia kuchárskej legendy!
Pavel Pospíšil v novej knihe popisuje svoj cestu medzi svetovú kuchársku špičku. Zároveň prináša zbierku originálnych receptov, ktoré sú navyše celkom jednoduché. Kniha je koncipovaná cez krajiny, v ktorých Pavel Pospíšil žil a pôsobil. V ôsmych kapitolách nájdu čitatelia recepty z Nemecka, Švajčiarska, Slovenska, Francúzska, Malorky, ale aj tradičné jedlá z rodnej Moravy. Každý recept je doplnený o informácie o časovej náročnosti, takže si čitatelia môžu varenie dobre naplánovať.
Rodák z českého Zlína sa v knihe podelil aj o to, čo stojí za jeho úspechom a ako sa stal jedným z najuznávanejších svetových kuchárov. Málokto vie, že Pavel Pospíšil sa pôvodne nechcel stať kuchárom, ale maliarom. V druhej polovici šesťdesiatych rokov odišiel na stáž do východného Berlína. Po asi piatich rokoch si v Baden-Badene založil vlastný podnik, v ktorom získal preslávenú michelinskú hviezdu. V súčasnosti je už cez dvadsať rokov majiteľom reštaurácie, ktorá patrí medzi najlepšie v Nemecku. Na Slovensku je tvárou televíznej relácie Tajomstvo mojej kuchyne.
"Na kuchárskom remesle je krásne, že nemá koniec. Ostatní remeselníci, ako sú tesári, stolári či murári sa v určitom okamihu dostanú na koniec svojich zručností. Ale vo varení to nikdy nekončí," hovorí prvý Pavel Pospíšil.
Prečítajte si zaujímavý príbeh uznávaného kuchárskeho majstra, ktorý svojim umením zaujal nemecké maškrtné jazýčky a ochutnajte jedlá ôsmich krajín, kde pôsobil ako kuchár. Kniha Moja cesta k Michelinu, ktorá vychádza pod značkou Kontrast, je dostupná od jesene v slovenských kníhkupectvách a v online obchodoch.
Viac k témam: kniha, kuchárska kniha, Pavel Pospíšil
Zdroj: Webnoviny.sk - Vychádza kniha obľúbeného kuchára Pavla Pospíšila © SITA Všetky práva vyhradené.
Populárne články
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.
Predchádzajúci článok
DKV zjednodušuje platby mýta v pobaltských krajinách