Piatok, 22. november 2024
Zamračené  -0,5 °C
Mimoriadne správy

Varenie s celebritami v Miele Experience Center: Polentová placka s burratou a bezmliečna panna cotta podľa Zdeňka Pohlreicha

 Webnoviny  12. máj 2021  304  
Varenie s celebritami v Miele Experience Center: Polentová placka s burratou a bezmliečna panna cotta podľa Zdeňka Pohlreicha

12.5.2021 (Webnoviny.sk) - Náš online seriál o varení so Zdeňkom Pohlreichom pokračuje novým receptom, pri ktorom známemu šéfkuchárovi asistovala česká modelka, moderátorka a herečka Iva Kubelková. Ak máte chuť na niečo ľahké, zdravé a chutné, rozhodne si nenechajte ujsť najnovšie vydanie kuchárskej relácie Miele.

Suroviny zoženiete v bežných obchodoch alebo u vašich obľúbených farmárov. Postup prípravy je tak jednoduchý, že ho bez problémov zvládnu aj úplní kulinárski začiatočníci.

Polentová placka s jarným šalátom a burratou


Ingrediencie (na 4 porcie):


Placka

  • polenta (kukuričná kaša)

  • 180 ml mlieka

  • 180 ml smotany na varenie

  • 1 vetvička rozmarínu

  • 1 vetvička tymiánu

  • 1 strúčik cesnaku

  • 100 g instantnej polenty (kukuričnej kaše)

  • 30 g parmezánu

  • 2 lyžice olivového oleja

  • soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie


Šalát

  • 100 g zelených fazuliek

  • 4 reďkovky

  • 100 g hrášku

  • 3 lyžice olivového oleja

  • 1 ½ lyžice bieleho vínneho octu

  • 2 burraty (á 160 g)

  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja

  • 10 lístkov mäty

  • soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie


Postup:



  1. Mlieko a smotanu vlejeme do rajnice, pridáme rozmarín, tymián a olúpaný cesnak, a privedieme k varu. Bylinky vyberieme, pridáme cesnak a polentu. Miešame, kým kaša nezhustne, aby nevznikli hrudky. Podľa chuti osolíme a okoreníme, a za stáleho miešania varíme do zhustnutia, zhruba 5 minút (podľa druhu polenty). Pridáme strúhaný parmezán a znovu premiešame. Hlbší plech vyložíme potravinárskou fóliou a rovnomerne rozotrieme polentovú kašu, aby vychladla. Po stuhnutí placku vyklopíme a odložíme do chladničky na jednu hodinu.
    V panvici rozohrejeme olej, polentu vyberieme, rozkrojíme na štvrťky a opečieme ju z každej strany po dobu jednej minúty.
    V inej panvici vo vriacej osolenej vode krátko povaríme fazuľu a následne schladíme.

  2. Na šalát očistíme reďkovky, rozpolíme, a každú polovicu prekrojíme na štvrtinky. Pridáme hrášok a fazuľu a premiešame. Ďalej pridáme olej a ocot, osolíme, okoreníme a prelejeme cez zeleninu. Opečenú polentu podávame so šalátom a burratou, ktorú pokvapkáme olejom a posypeme čerstvo nadrveným korením a lístkami mäty.



Bezmliečna panna cotta


Ingrediencie (na 4 porcie):



  • 600 ml sójového mlieka

  • 3 lyžice medu

  • 1 vanilka

  • 2 cm citrónovej trávy

  • štipka soli

  • 5 plátkov želatíny

  • 1 mango, nakrájané na kocky

  • 2 lyžice limetkovej šťavy

  • 1 lyžička vody

  • malá miska malín


Postup:



  1. Do mlieka vmiešame med, semienka z 1/2 vanilky (zvyšok vysypeme do misky), citrónovú trávu a soľ a privedieme k varu. Varíme 1 minútu, odstavíme a necháme pár minút chladnúť. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať po dobu piatich minút. Vytlačíme prebytočnú vodu, vmiešame do vareného mlieka, rozlejeme do štyroch pohárov a uložíme do chladničky na 24 hodín.
    Nakrájané mango premiešame s 1 lyžicou limetkovej šťavy, vodou a zvyšnými vanilkovými semienkami, ktoré sme si odložili. V druhej miske premiešajte zvyšnú limetkovú šťavu s malinami.

  2. Misky ponoríme do teplej vody a opatrne vyklopíme panna cottu na tanier. Okolo naaranžujeme mango, maliny alebo iné ovocie podľa chuti a podávame.



Celú reláciu si môžete pozrieť tu.

Pri nakrúcaní programu boli dodržané aktuálne hygienické opatrenia v súvislosti s pandémiou COVID-19.

Informačný servis

Viac k témam: PR, recept, varenie
Zdroj: Webnoviny.sk - Varenie s celebritami v Miele Experience Center: Polentová placka s burratou a bezmliečna panna cotta podľa Zdeňka Pohlreicha © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.