Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Zomrela ikona talianskeho štýlu módy Franca Sozzaniová

 Webnoviny  23. december 2016  477  
Zomrela ikona talianskeho štýlu módy Franca Sozzaniová

Za 'lady talianskej módy' označovaná Sozzaniová, ktorú dlhší čas sužovali zdravotné problémy, bola vnímaná ako osobnosť udávajúca módne trendy.

RÍM/MILÁNO 23. decembra (WebNoviny.sk) - Talianska módna novinárka Franca Sozzaniová - niekdajšia šéfredaktorka talianskej mutácie magazínu Vogue a osoba blízka módnym velikánom Giorgiovi Armanimu alebo Donatelle Versaceovej - už nie je medzi živými. Rodáčka z mesta Mantova v Lombardsku zomrela v Miláne vo veku 66 rokov.

Za "lady talianskej módy" označovaná Sozzaniová, ktorú dlhší čas sužovali zdravotné problémy, bola vnímaná ako osobnosť udávajúca módne trendy.

Milánsky starosta Giuseppe Sala v reakcii na smutnú správu uviedol, že Miláno stratilo dôležitú predstaviteľku talianskeho štýlu, ktorá bola podstatne viac než len módnou novinárkou.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.