Sobota, 28. september 2024
Mimoriadne správy

Zomrel Geoff Nicholls, klávesák kapely Black Sabbath

 Webnoviny  28. január 2017  449  
Zomrel Geoff Nicholls, klávesák kapely Black Sabbath

Hudobník sa ku kapele pridal po odchode Ozzyho Osbournea v roku 1979 a po prvý raz sa objavil na štúdiovke Heaven and Hell (1980).BRATISLAVA 28. januára (WebNoviny.sk) – Vo veku 68 rokov v sobotu zomrel hudobník Geoff Nicholls, známy najmä ako klávesák anglickej kapely Black Sabbath. Rodák z Birminghamu skonal v dôsledku rakoviny pľúc.

O Nichollsovom úmrtí informoval prostredníctvom sociálnej siete Facebook jeho kolega Tony Iommi. "Som zronený zo straty jedného z mojich najdrahších a najbližších priateľov Geoffa Nichollsa. S Geoffom sme si boli vždy veľmi blízki a bol mi naozaj pravým priateľom, ktorý ma takmer 40 rokov vždy podporoval. Bude mi naozaj chýbať a zostane v mojom srdci dovtedy, než sa znova uvidíme," napísal.

Geoffrey James "Geoff" Nicholls sa narodil 28. februára 1948. K Black Sabbath sa pridal po odchode Ozzyho Osbournea z kapely v roku 1979 a po prvý raz sa objavil na štúdiovke Heaven and Hell (1980). Podieľal sa dovedna na deviatich albumoch formácie, z ktorých posledným bola nahrávka Forbidden (1995). Okrem toho pravidelne kapelu sprevádzal na koncertoch. Pred príchodom do Black Sabbath pôsobil v skupine Quartz.

Informácie pochádzajú z webstránky www.billboard.com.



Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.