Piatok, 27. september 2024
Oblačno  15,8 °C
Mimoriadne správy

Vo veku 91 rokov zomrel Hugh Hefner, zakladateľ časopisu Playboy

 Webnoviny  28. september 2017  189  
Vo veku 91 rokov zomrel Hugh Hefner, zakladateľ časopisu Playboy

LOS ANGELES 28. septembra (WebNoviny.sk) - Zakladateľ časopisu Playboy Hugh Hefner zomrel v stredu vo veku 91 rokov, informovalo o tom vedenie magazínu.

“Hugh M. Hefner, americký idol, ktorý v roku 1953 predstavil svetu časopis Playboy a vybudoval z neho jednu z najznámejších amerických značiek v dejinách, skonal dnes pokojne, prirodzenou smrťou vo svojom dome, The Playboy Mansion, obklopený svojimi milovanými," uviedol zástupca spoločnosti Playboy Enterprises vo vyhlásení pre médiá. Hefner bol tiež politickým aktivistom a filantropom.

Odporúčame:
8 hviezd, ktoré zomreli predčasne a za záhadných okolností

Hugh Marston Hefner sa narodil 9. apríla 1926 v Chicagu. Na obálke prvého vydania Playboya, ktoré sa dostalo do predaja v decembri 1953, bola herečka Marilyn Monroe. Pre magazín neskôr pózovali aj Kim Basinger, Drew Barrymore, La Toya Jackson, Nancy Sinatra, Samantha Fox či Carnie Wilson. Svoje príspevky na jeho stránkach v minulosti zverejnili napríklad autori ako Ian Fleming, Vladimir Nabokov, Chuck Palahniuk alebo Haruki Murakami.

Pózovala aj Drew Barrymore


Časopis, ktorého náklad v prvom roku dosiahol 200-tisíc výtlačkov, v priebehu piatich rokov prekročil milión a v sedemdesiatych rokoch 20. storočia mal viac ako sedem miliónov čitateľov. V 21. storočí však náklad klesol na tri milióny.

Odporúčame:
Zomrel herec Jan Tříska, podľahol zraneniam po páde z Karlovho mosta

Hefner riadil Playboy zo svojich víl, najprv zo Chicaga a neskôr z Los Angeles, a stal sa okázalým symbolom životného štýlu, ktorý propagoval. Celé desaťročia bol známy ako fajčí fajku oblečený v hodvábnom pyžame a župane, obklopený modelkami z Playboya a celebritami. Podľa vlastných tvrdení si užil sex s viac ako tisíc ženami, z ktorých mnohé sa objavili na stránkach jeho magazínu.

V roku 1960 otvoril po celom svete sieť klubov, v ktorých mali čašníčky kostýmy so zajačími uškami a chvostíkmi. “Zajačik, králiček, má v Amerike sexuálny význam a vybral som si ho preto, že je to veselé zvieratko, plaché, čiperné, skackajúce - sexy,” vysvetlil v rozhovore z roku 1967 prečo si zvolil známe logo.

Zajačie ušká a chvostík


V rokoch 1969 až 1970 moderoval televíznu šou Playboy After Dark a v 21. storočí sa vrátil na televízne obrazovky v reality show The Girls Next Door, kde účinkoval spolu so svojimi tromi vtedajšími mladými priateľkami.

Hefner sa v roku 1959 po desiatich rokoch rozviedol so svojou prvou manželkou Mildred Williams, s ktorou mal dcéru Christie a syna Davida. Neskôr sa ešte dva razy oženil, no medzitým vystriedal mnoho žien.

Jeho druhou ženou sa v roku 1989 stala Playmate Kimberley Conrad, ktorá mu porodila synov Marstona Glenna a Coopera Bradforda. Po takmer desiatich rokoch sa rozišli a v roku 2010 rozviedli. Jeho súčasnou, treťou manželkou bola Crystal Harris, s ktorou sa oženil 31. decembra 2012. Ďalšími mladými ženami, s ktorými žil vo svojej vile, boli napríklad Holly Madison, Bridget Marquardt alebo Kendra Wilkinson.

V roku 1985 Hefner prekonal slabú mŕtvicu a väčšiu zodpovednosť za spoločnosť prenechal dcére, ktorá bola prezidentkou, neskôr výkonnou riaditeľkou a v roku 2009 odišla.

Keď sa ho The New York Times v roku 1992 pýtal, na čo je najviac hrdý, odpovedal, že na to, že zmenil prístup k sexu.



Viac k témam: Hugh Hefner, playboy, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk - style="text-decoration: underline">Vo veku 91 rokov zomrel Hugh Hefner, zakladateľ časopisu Playboy © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.