Nedeľa, 5. máj 2024
Väčšinou jasno  14,3 °C
Mimoriadne správy

Rod Stewart skritizoval záverečné turné Eltona Johna

 Webnoviny  26. marec 2018  342  
Rod Stewart skritizoval záverečné turné Eltona Johna

LONDÝN 26. marca (WebNoviny.sk) - Britský spevák Rod Stewart sa pichľavo vyjadril na margo záverečného turné svojho kolegu Eltona Johna. Podľa jeho slov to "zaváňa predajom lístkov" a nie je to "rock and roll".

Stewart to povedal moderátorovi Andymu Cohenovi v Bravo TV. Zároveň podotkol, že neverí na záverečné turné. "Nikdy som o tom nehovoril, ak pôjdem do dôchodku, neoznámim to verejne. Proste len zmiznem," uviedol Stewart, ktorý záverečné turné považuje za "nečestné".

Odporúčame:
Coververzie Eltona Johna si zaspievajú aj Ed Sheeran a Miley Cyrus

Sir Elton, ktorý ohlásil svoje rozlúčkové turné vo februári, na vyjadrenia svojho kolegu nereagoval.

Sir Roderick David "Rod" Stewart



  • počas kariéry pôsobil v niekoľkých kapelách. V 60. rokoch minulého storočia sa stal členom už nefungujúcej formácie The Jeff Beck Group, s ktorou vydal albumy Truth (1968) a Beck-Ola (1969).

  • známy je tiež z kapely Faces a jej nahrávok First Step (1970), Long Player (1971), A Nod Is as Good as a Wink... to a Blind Horse (1971) a Ooh La La (1973).

  • držiteľa Grammy či BRIT Award uviedli v roku 1994 do Rock'n'rollovej siene slávy ako sólového umelca a v roku 2012 mu vzdali rovnakú česť aj ako členovi spomínaných Faces.


Sir Elton Hercules John



  • vlastným menom Reginald Kenneth Dwight, počas svojej vyše 50-ročnej kariéry predal vyše 300 miliónov kópií nahrávok na celom svete. Je tak jedným z najúspešnejších hudobníkov všetkých čias.

  • okrem množstva iných ocenení získal aj šesť Grammy, vrátane Grammy Legend Award, päť BRIT Awards, Oscara, Zlatý glóbus či divadelnú cenu Tony. V roku 1994 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

  • medzi jeho najväčšie hity patria piesne ako Rocket Man, Tiny Dancer, Your Song, Candle In The Wind či Saturday Night's Alright For Fighting.


Informácie pochádzajú z webstránky www.bbc.com a archívu agentúry SITA.

Viac k témam: Elton John, hudba, Rod Stewart
Zdroj: Webnoviny.sk - Rod Stewart skritizoval záverečné turné Eltona Johna © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.