Piatok, 19. júl 2024
Slnečno  26,9 °C
Mimoriadne správy

On je futbalová hviezda, ona jeho šéfka. A bude to poriadne iskriť!

 Milan Buno  Streda, 11:34  117  
On je futbalová hviezda, ona jeho šéfka. A bude to poriadne iskriť!


Vi Keelandová je stávka na istotu, ak máte rady zábavné a pikantné romance. A novinka Nerovná hra je o tom, ako zakázané ovocie chutí najlepšie...


Spoznáme Bellu, ktorá je dátová analytička nadnárodnej firmy a perfektne ovláda čísla. Popri práci má taký domáci projektík – vytvára algoritmus, ktorý by definoval vlastnosti ideálneho partnera. Samozrejme pre ňu.


Ten utorok sa v ničom nelíšil od ostatných dní. Dvanásť hodín som sedela nad algoritmom pre jednu spoločnosť a po príchode domov som sa venovala svojej záľube – dopĺňaniu faktov o mužoch do vzorca, vďaka ktorému si nájdem ideálneho partnera ešte pred tridsiatkou.


Zrazu jej život naberie úplne iný smer, keď jej oznámia, že zdedila veľkú časť amerického futbalového klubu. Odkázal jej ho otec, ktorého nielenže nepoznala, ale ani netušila, že žije.


V tej chvíli zaklopal na dvere cudzí muž a odovzdal mi dokumenty, ktoré mi prevrátili život hore nohami. Otec, ktorého som nikdy nepoznala, ma vo svojom závete ustanovil za spolumajiteľku profesionálneho futbalového klubu.


Futbal bol pre ňu španielska dedina a tak sa jeden z hráčov, sexi a hriešne krásny zadák Christian ponúkol, že ju do tohto športu a fungovania tímu zasvätí. Mimochodom, išlo o chlapa, ktorého by jej vzťahový algoritmus vyhodnotil ako absolútne nevhodného.


Ale - Christian bol vtipný, inteligentný, pozorný a sebavedomý. Mohol mať každú ženu, na ktorú ukáže, no tvrdil, že chce len Bellu. Vôbec sa svojou náklonnosťou netajil, no Bella sa s ním nemienila zapliesť. Bola predsa jeho šéfkou a bol tu ešte ten jej algoritmus... No Christian sa len tak nevzdáva a ako to býva niekedy v športe – najlepšia obrana je dobrý útok.


Christian Knox bol až hriešne pekný, sebavedomý a mohol mať každú ženu, na ktorú ukáže. Tvrdil však, že chce len mňa. Vôbec sa svojou náklonnosťou ku mne netajil. Ale nemienila som sa s ním zapliesť, veď som bola jeho šéfka. Určite sa zhodneme, že takéto vzťahy sú neprípustné. Ale môžem ja za to, že zakázané ovocie najviac chutí?


Nerovná hra je typická keelandovka – je to zábavné, romantické, svieže. Má to vtipné dialógy a postavy, ktoré si obľúbite. Autorka to vie správne rozohrať, čo už dokázala pri svojich predošlých knihách a opäť si to užívate. Akoby ste Bellu a Christiana poznali, sú vám blízki, fandíte im, vychutnávate si ich zbližovanie – odmietanie Belly i vytrvalosť Christiana. Jeho rozkošné flirtovanie a jej neistota, váhanie.


„Ďakujem vám, moji čitatelia. Pred desiatimi rokmi som mala prácu, ktorá ma nenapĺňala, a tak som sa rozhodla, že napíšem svoj prvý román. V živote by mi nenapadlo, ako sa to zvrtne – že predám milióny kníh, navyše preložených do dvadsiatich siedmich jazykov, a ocitnem sa na stovkách zoznamov bestsellerov –, a to všetko vďaka VÁM,“ odkazuje autorka.


Vi Keelandová je americká spisovateľka, autorka šteklivých romantických bestsellerov, ktoré doteraz preložili do mnohých jazykov. Z jej tvorby sa predalo vyše jeden a pol milióna výtlačkov. V súčasnosti žije s manželom a tromi deťmi v New Yorku. Vo vydavateľstve IKAR od autorky vyšlo ‒ Šéf (2017), Egomaniak (2018), Žiadnu lásku, len sex (2019), Krásny omyl (2019), Nemali by sme (2020), Nahá pravda (2020), Nevhodné správanie (2021), Rivali (2021), Pozvánka (2022), Iskra (2022), Letný návrh (2023), Projekt Šéf (2023) a Zvodca (2024)


Milan Buno, knižný publicista