Nedeľa, 12. máj 2024
Mimoriadne správy

Na pohreb speváčky Věry Špinarovej prišli tisíce jej fanúšikov

 Webnoviny   1. apríl 2017  382  
Na pohreb speváčky Věry Špinarovej prišli tisíce jej fanúšikov

BRATISLAVA 1. apríla (WebNoviny.sk) - V Ostrave sa v sobotu rodina i fanúšikovia naposledy rozlúčili s českou speváčkou Věrou Špinarovou. Na pohrebe sa zúčastnili aj Petr Bende, Lešek Semelka, Heidi Janků, Jarek Nohavica či Marie Rottrová.

Odporúčame:
Vo veku 65 rokov zomrela speváčka Věra Špinarová

Obľúbenej speváčke prišlo vzdať úctu niekoľko tisíc priaznivcov i množstvo motorkárov. Verejná rozlúčka bola naplánovaná od 9:00 do 12:00, organizátori však napokon nechali otvorenú sieň pre verejnosť o hodinu dlhšie. Medzi smútiacimi nechýbal ani syn zosnulej Adam Pavlík. "Otec je v Ostrave, ale nebrali sme ho sem, báli sme sa o jeho zdravie," uviedol hudobník, ktorého otcom je speváčkin bývalý manžel Ivo Pavlík.



Špinarová skonala v nedeľu 26. marca vo veku 65 rokov po tom, ako v stredu 22. marca skolabovala na koncerte v meste Čáslav. Interpretke sa počas vystúpenia zastavilo srdce. Speváčku následne previezli helikoptérou na jednotku intenzívnej starostlivosti pražskej Fakultnej nemocnice v Motole, kde aj naposledy vydýchla. Smutnú správu v pondelok ráno potvrdil spomínaný Adam Pavlík.

Věra Špinarová


sa narodila 22. decembra 1951 v Pohořeliciach pri Brne. V šiestich rokoch začala hrať na husle a neskôr aj na gitaru. Keď mala šestnásť, dostala ponuku na vydanie nahrávky a koncertovanie s kapelou Flamingo.

Následne prestúpila do skupiny Majestic, neskôr premenovanej na Orchestr Ivo Pavlíka. Práve s touto formáciou nahrala svoj prvý singel Music Box, ktorý ju katapultoval medzi špičku vtedajšej českej populárnej hudby. V skupine sa stretla so spomínaným Ivom Pavlíkom, ktorého si v roku 1972 vzala za manžela. O dva roky neskôr sa im narodil syn Adam.

V roku 1984 sa ich manželstvo skončilo a pre Špinarovú sa začala ďalšia etapa kariéry, ktorá bola spojená s Vítězslavom Vávrom. V tom čase začala spievať s uznávanou skupinou Speciál. Do roku 1988 aktívne vystupovala, avšak potom sa stiahla do ústrania.

Návrat na scénu zaznamenala po spojení sa s manažérom Václavom Fischerom. Jej zrejme najväčším hitom je spievaná verzia skladby z filmu Vtedy na západe (1968) s názvom Jednoho dne se vrátíš. Na konte má aj hity ako Meteor lásky, Bílá Jawa 250, Raketou na Mars alebo Měj mě rád.

Informácie pochádzajú z webstránky www.blesk.cz a archívu agentúry SITA.

 



Viac k témam: úmrtie, Věra Špinarová
Zdroj: Webnoviny.sk - Na pohreb speváčky Věry Špinarovej prišli tisíce jej fanúšikov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.