Pondelok, 6. máj 2024
Mimoriadne správy

Na internete sa objavila správa o smrti Britney Spearsovej

 Webnoviny  27. december 2016  433  
Na internete sa objavila správa o smrti Britney Spearsovej

Účet spoločnosti Sony Music Entertainment na Twitteri sa stal terčom útoku hackerov.



NEW YORK 27. decembra (WebNoviny.sk) - Hackeri prenikli v pondelok na účet spoločnosti Sony Music Entertainment na Twitteri a zverejnili na ňom falošné vyhlásenia o úmrtí speváčky Britney Spearsovej.

Sony Music v krátkom oznámení uviedla, že jej účet na sociálnom médiu sa stal terčom útoku, situáciu už však vyriešila. Spoločnosť sa súčasne ospravedlnila Spearsovej a jej fanúšikom za prípadné problémy.

Hovorkyňa Sony odmietla poskytnúť bližšie vyjadrenie, reakciu nezverejnila ani spoločnosť Twitter.

Odporúčame:

Vo veku 53 rokov zomrel spevák George Michael

R.I.P George Michael: Tu je prierez jeho búrlivým životom

Reakcie osobností na úmrtie Georgea Michaela


Spearsovej manažér Adam Leber však pre televíziu CNN zdôraznil, že 35-ročná hudobná hviezda "je v poriadku a má sa dobre".

Okrem falošných twítov na účte Sony Music, ktoré čoskoro po zverejnení odstránili, mohol byť terčom podvodu aj účet hudobníka Boba Dylana, na ktorom sa tiež objavila medzičasom vymazaná správa "Odpočítaj v pokoji @britneyspears". V niektorých správach sa k zodpovednosti hlásila hackerská skupina OurMine, informoval časopis Billboard.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.