Streda, 2. október 2024
Oblačno  6,5 °C
Mimoriadne správy

Mrazivý psychotriler Never jej ani slovo od Lisy Jewellovej

 Milan Buno  Včera o 18:24  89  
Mrazivý psychotriler Never jej ani slovo od Lisy Jewellovej

Majsterka napätia a nepredvídateľných zvratov Lisa Jewellová prináša po úspešnom románe Rodina v podkroví ďalší napínavý triler – tentoraz o sile manipulácie a klamstiev a ich schopnosti ničiť ľudské životy.


Never jej ani slovo.


„Nádherne temná a zamotaná ako najzamotanejší príbeh,“ nechala sa počuť bestsellerová autorka Jojo Moyesová.


Úspešná žurnalistka a autorka podcastov o príbehoch silných žien Alix Summerová oslavuje svoje štyridsiate piate narodeniny v miestnom pube, keď sa jej prihovorí nenápadná Josie Fairová, ktorá tam tiež oslavuje. Sú narodeninové dvojičky.


Josie presvedčí žurnalistku, aby sa vo svojom ďalšom projekte venovala práve jej životnému príbehu: svojho manžela stretla, keď mala trinásť a on štyridsať. Keď však začnú nahrávať podcast, Alix si rýchlo uvedomí, že jej nová známa skrýva desivé tajomstvá, a skôr než sa nazdá, Josie sa jej votrie nielen do života, ale aj do domu.


Alix sa začne obávať, že sa svojej novej spolubývajúcej už nikdy nezbaví, no tá náhle zmizne. Až vtedy žurnalistka zistí, akú skazu po sebe Josie zanechala, pričom život Alix a životy jej blízkych sú v smrteľnom ohrození.
Kto je Josie Fairová a čo má na svedomí?


Never jej ani slovo je temný psychologický triler, ktorý je miestami drsný a určite vás zaskočí šokujúci záver. Rozprávanie kombinuje súčasnosť, prepisy rozhovorov a scén z fiktívneho dokumentu na Netflixe.
Príbeh má svižné tempo, nenudí, vynikajúce sú zvraty, ktoré vie Lisa perfektne dávkovať. Postupne odkrýva jednotlivé vrstvy, odhaľuje minulosť a následky, ktoré spôsobila. Je to príbeh o pomste, i temnote v našich dušiach.


„Toto bol veru dramatický pôrod. Začal sa v marci 2022 a skončil sa v septembri. Človek by si pomyslel, že po dvadsaťjeden knihách by som už mala vedieť, ako písať, ako sa veci dejú, a čo je potrebné na to, aby sa kniha dostala na papier. Knihy sú však ako deti – každá je iná a všetko, čo ste sa naučili počas písania kníh predtým, nestojí za NIČ, keď zrazu máte ovládnuť úplne nový fiktívny svet. Presne to sa stalo aj s touto knihou,“ približuje práce na knihe Lisa Jewellová.