Štvrtok, 20. jún 2024
Polojasno  24 °C
Mimoriadne správy

Má ich vzťah ešte nádej, alebo je koniec? Darebák od Elle Kennedy

 Milan Buno   4. jún 2024  166  
Má ich vzťah ešte nádej, alebo je koniec? Darebák od Elle Kennedy

Vitajte v súkromnej škole pre vyvolených...


Darebák je tentoraz menej romantický, skôr temný a dramatický, ako sa postupne odhaľujú tajomstvá. Nesústredí sa len na jednu dvojicu, ale dáva priestor aj iným postavám a na pozadí bežia rovnako pútavé príbehové línie.


Hovorí sa, že keď v živote narazíme na zdanlivo neprekonateľnú prekážku, buď sa jej postavíme čelom a ukážeme, čo v nás je, alebo cúvneme a utečieme. Ja som sa zasekla v nerozhodnosti. Ani útok alebo útek, ale úškrn a vydržať. Zavrieť oči a preglgnúť.


Už uplynulo veľa času, odkedy mala Casey Tresscottová pocit, že má život vo svojich rukách. Po autonehode, ktorá ju takmer stála život, chodia okolo nej doma po špičkách a v škole ju za chrbtom ohovárajú. Našťastie, svoj bezpečný prístav našla vo Fennovi Bishopovi, chalanovi zo Sandoveru. Teda aspoň si to myslela. Za peknou tvárou pohodového chlapca sa ukrýva nebezpečná pravda o noci, keď sa Casey druhý raz narodila. Myslel si, že klamstvo je jediným správnym riešením, no potom sa predrala na povrch pravda a Casin pohľad na Fenna sa zmenil.


Casey má už všetkých plné zuby. Nebude viac ticho, vzoprie sa zákerným spolužiakom v škole, flirtuje s playboymi a nedodrží večierku, na ktorej jej prísny otec tak trvá. Ak ju chce Fenn získať späť, musí požiadať o pomoc svojho nevlastného brata a ďalších sandoverských delikventov, aby sa mu podarilo odhaliť celý príbeh o Casinej nehode a o tom, kto je za ňu zodpovedný.
Ale čo ak už Casey nie je viac tým dievčaťom, do ktorého sa zaľúbil? Má ich vzťah ešte nádej, keď ho Fenn svojimi činmi skazil?


Vypočujte si úryvok.
Z knihy číta Zuzana Jurigová-Kapráliková:





Darebák je pokračovanie jednotky Rebel, no pokojne môžete novinku čítať aj samostatne. Tentoraz sa to čí okolo Casey a Fenna, no objavia sa aj Sloane a RJ z jednotky, aj ďalší priatelia a každý v sebe niečo rieši. Autorka je skvelá práve vo vykreslení postáv, ich charakterov a vzájomných vzťahov. Je to taká psychológia v malom, niektorých milujete ako RJa, či Lawsona, iní vám nesedia, povedzme Casey a aj na Silasa si treba dávať pozor...


Elle Kennedy rieši témy ako je osamelosť, outsiderstvo, nočné mory, strach a vnútorné traumy, pochybnosti o sebe samej...ale tiež schopnosť nájsť v sebe silu a optimizmus, napriek tomu, čím ste si prešli a ako vám osud neprial.


Elle Kennedyová vyrastala na predmestí Toronta v Ontáriu a vyštudovala angličtinu na Yorkskej univerzite. Od útleho veku vedela, že chce byť spisovateľkou a svoj sen si začala plniť už ako tínedžerka. Elle momentálne píše pre niekoľko vydavateľstiev. Miluje silné hrdinky, alfasamcov a dostatok iskrenia a nebezpečenstva, aby bol príbeh zaujímavý!


Jej knižnú sériu Off Campus, s knihami Návrh (YOLi 2019), Omyl (YOLi 2019), Skóre (YOLi 2020), Cieľ (YOLi 2021) a Odkaz (YOLi 2022) si obľúbili čitatelia v mnohých krajinách.
Rovnaký úspech zožala séria Briar U z univerzitného prostredia s knihami Lov (YOLi 2022), Riziko (YOLi 2022), Hra (YOLi 2023) a Výzva (YOli 2023). Román Darebák je druhý diel zo série Prep. Prvý vyšiel pod názvom Rebel (YOLi 2023).


Milan Buno, knižný publicista