Utorok, 7. máj 2024
Oblačno  11,5 °C
Mimoriadne správy

Lucinda Rileyová a jej dojímavý príbeh Čierna orchidea

 Milan Buno   1. marec 2024  207  
Lucinda Rileyová a jej dojímavý príbeh Čierna orchidea


Čierna orchidea je dojímavý príbeh o veľkej láske, zlomenom srdci, ale predovšetkým o nádeji od autorky celosvetovo úspešnej série Sedem sestier, Lucindy Rileyovej. Dej románu sa striedavo odohráva v typickom prostredí anglického šľachtického sídla a v horúcom Thajsku počas druhej svetovej vojny.


V Siame sa traduje, že keď sa muž zamiluje do ženy – hlboko, vášnivo a navždy –, je schopný urobiť čokoľvek, aby s ním ostala, aby s ním bola šťastná a aby pre ňu znamenal viac ako ktokoľvek iný...


Koncertná klaviristka Júlia prežila väčšinu detstva vo Whartonskom parku. V skleníku starého otca pestovala exotické orchidey. Keď sa po rokoch snaží vyrovnať s tragédiou, ktorá ju postihla, vracia sa na toto čarovné miesto, aby našla vytúžený pokoj.


Stretnutie so súčasným lordom bojujúcim o záchranu panstva a objavenie denníka starého otca zavedie Júliu späť do 40. rokov minulého storočia. Dozvedá sa pravdu o ľúbostnom romániku, ktorý pred desiatkami rokov takmer zničil celé panstvo. Jej stará matka Elsie takmer celý život skrývala tajomstvo Crawfordovcov, tak ako to sľúbila svojmu manželovi Billovi, no teraz nadišiel čas, aby pravda vyšla najavo…


Vysoko v horách na severe vraj rastie čierna orchidea. Bola mýtickým kvetom, rovnako ako zlatí draci ozdobení drahokamami na provách kráľovských bárok... bola to iba legenda.


Čierna orchidea je prvý román, ktorý Lucinda Rileyová napísala pod vlastným menom. Rozsiahla romantická sága zobrazuje osudy členov aristokratickej rodiny žijúcej na čarokrásnom panstve Whartonský park. Jeho dediča zaveje druhá svetová vojna až do ďalekého Thajska, kde postretne svoj osud. Tajomstvá rodu Crawfordovcov sú hlboké, temné a v podobe denníka dobre ukryté v malej chalupe pestovateľa orchideí záhradníka Billa.


„Podmaňujúca rodinná sága od milovanej autorky bestsellerov New York Times Lucindy Rileyovej očarí každého fanúšika Downtown Abbey, Rebbecy či Domu pri jazere,“ napísali Shelf Awareness.