Piatok, 3. máj 2024
Mimoriadne správy

Herec Dick Van Dyke by sa chcel dožiť sto rokov

 Webnoviny  22. december 2016  469  
Herec Dick Van Dyke by sa chcel dožiť sto rokov

Deväťdesiatjedenročnému hercovi podľa jeho slov chýbajú rovesníci, s ktorými by sa mohol stretávať a diskutovať.



BRATISLAVA 22. decembra (WebNoviny.sk) - Americký herec, komik, spisovateľ a producent Dick Van Dyke by sa chcel dožiť sto rokov. Deväťdesiatjedenročný rodák z West Plains v Missouri to prezradil v rozhovore pre britský The Observer.

"Rád by som sa dožil sto rokov. Pracujem na tom. Každý deň tancujem a chodím do posilňovne. Čo sa týka psychickej stránky - necítim sa starý," vyhlásil Van Dyke, ktorý by chcel mať vo svojom okolí viac rovesníkov. "Mám iba zopár ľudí, ku ktorým môžem odbehnúť. Sú medzi nimi napríklad 94-ročný Carl Reiner, ktorý je mojím mentorom a idolom alebo Mel Brooks. Väčšinou sa rozprávame o tom, ako minulosť ovplyvňuje to, čo robíme v súčasnosti," dodal.

Herec sa v roku 2012 oženil s Arlene Silver, s ktorou podľa vlastných slov vedie spokojný život. "Moja žena je o polovicu mladšia ako ja. Navzájom sa od seba učíme. Je speváčka a tanečnica, vystupujeme spolu a máme to radi," vyjadril sa komik, ktorý má z prvého manželstva s Margerie Willett štyri deti.

Dick Van Dyke je známy zo seriálov The Dick Van Dyke Show (1961 - 1966), za výkon v ktorom získal tri ceny Primetime Emmy, či Diagnóza: Vražda (1993 - 2001) a desiatok snímok ako Mary Poppins (1964), Chitty Chitty Bang Bang (1968), Noc v múzeu (2006) a Noc v múzeu: Tajomstvo hrobky (2014).

Herec, ktorého dva razy nominovali na Zlatý glóbus, má od roku 1993 hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy a získal tiež cenu za celoživotné dielo americkej hereckej asociácie Screen Actors Guild (SAG).

Informácie pochádzajú z webstránky www.femalefirst.co.uk a archívu agentúry SITA.



Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.