Piatok, 26. apríl 2024
Mimoriadne správy

Dráma. Komiksový príbeh z divadelného prostredia

 Milan Buno  17. máj 2023  294  
Dráma. Komiksový príbeh z divadelného prostredia

Najskôr tu bola séria Úsmev – Nervy – Sestry. Raina Telgemeier je autorka populárnych komiksov, v ktorých rozpráva nezvyčajne silné, ale aj vtipné príbeh o strastiach a slastiach dospievania.


O boji s rôznymi úzkosťami, strachmi a fóbiami. Príbehy, v ktorých sa vidia mnohé deti a mladší tínedžeri...a tých teraz určite poteší novinka Dráma.


Hlavná hrdinka Callie zbožňuje dosky, ktoré znamenajú svet. Miluje divadlo. A tak keď sa na jej škole začne pripravovať divadelné predstavenie, je celá šťastná, že dostala na starosti aspoň kulisy. Horšie je, že nádejných divadelníkov brzdí v rozlete školský rozpočet a lístky na predstavenie sa nepredávajú tak, ako by si priali.


Do toho sa pridajú hádky medzi hercami a dráma môže naplno prepuknúť nielen na javisku. Navyše sa na scéne objavia hneď dvaja roztomilí chalani, takže Callie bude mať čo robiť, aby jej prvá láska, divadlo a problémy s kamošmi neprerástli cez hlavu!


Dráma je opäť milý a zábavný príbeh, ktorý ukazuje mnohým školákom, že dramatický krúžok nemusí byť taká nuda, ako sa im možno zdá. Že skúšanie školskej hry môže byť zábava, stretnete tam super decká a možno vám to ukáže nové obzory.


Dráma je opäť veľmi pekne graficky spracovaná. Plnofarebný komiks, ktorý baví čítať, pretože ilustrácie sú jednoduché, svieže, veselé. Navyše aj dejová linka je jednoduchá, takže decká si pri čítaní oddýchnu.