Pondelok, 2. september 2024
Mimoriadne správy

Ako milovať. 5 kľúčov k vyspelým vzťahom

 Milan Buno  Utorok, 13:48  145  
Ako milovať. 5 kľúčov k vyspelým vzťahom


„Naše ego hľadá lásku, ale najprv ju musíme nájsť v sebe. Až keď sa nám to podarí, môžeme vystrieť ruku k druhým ako bohatí ľudia, ktorí sa chcú podeliť o svoj majetok, a nie ako žobráci, ktorí sa ho snažia uchmatnúť.“
Objavte 5 kľúčov k vyspelým vzťahom v knihe Ako milovať.


Túžili ste vždy po kvalitných, úspešných, napĺňajúcich vzťahoch, len ste nevedeli, ako sa k nim dopracovať? S touto knihou vďaka 5 kľúčom k vedomej láske odomknete svoj prirodzený vzťahový potenciál.


Ako všetko v prírode, aj vy potrebujete len dozrieť, naučiť sa druhých obohacovať a s radosťou dávať zo seba to najlepšie. Partnerovi budete chutiť. Bude mu s vami tak dobre, že nebude mať dôvod od vás odchádzať. Staňte sa vzácnou, príťažlivou a láskyplnou bytosťou pripravenou milovať – autor, skúsený vzťahový psychoterapeut, vám pomocou múdrych rád, postrehov a praktických duchovných cvičení ukáže, ako na to.


Vďaka tejto knihe sa naučíte:


• uvedomovať si svoje vzťahové vzorce a ich súvis s detstvom
• rozpoznávať a priťahovať si do života ľudí schopných vyspelo milovať
• porozumieť jednotlivým fázam, ktorými vzťahy prechádzajú
• vytvárať a udržiavať zdravé hranice
• prekonať strach z opustenia a pohltenia
• vyjadrovať hnev a iné emócie dospelými a láskyplnými spôsobmi
• prežiť rozchody s neporušenou sebaúctou
• chápať lásku ako duchovnú cestu


„Davidove príklady, a najmä množstvo praktických tipov, ktoré ponúka na praktizovanie týchto zmien pohľadu a konania, výrazne podporujú rozvoj čitateľov a čitateliek,“ tvrdí doktorka Kathlyn Hendricksová.


Táto kniha má byť akýmsi návodom na údržbu. Ukazuje, ako sa môžeme s láskou starať o svoje jemné putá tak, aby prekvitali. Vzťah prosperuje, keď sa nevzdáme lásky, nech sa deje čokoľvek, a zároveň pokračujeme vo vylepšovaní a v opravovaní. Témy v tejto knihe sa zameriavajú na pomoc v tomto krásnom úsilí.


V knihe Ako milovať sa pozrieme na to, čo sa skrýva pod dôverou; ako vplýva detstvo na naše voľby a konanie, ako aj na náš strach z intimity alebo zo záväzkov; akými fázami vzťahy prechádzajú; ako sa na seba zamerané ego môže skloniť pred vzájomnosťou; na dôležitosť prejavovania pocitov a reagovania na ne i na rešpektovanie hraníc; riešenie konfliktov; zachovávanie všímavosti a srdečnosti v komunikácii; ako aj na posilňovanie našich záväzkov prostredníctvom dávania a prijímania piatich P lásky: pozornosti, prejavov náklonnosti, prejavov vďačnosti, prijatia, povolenia.


Každý z nás prežíva lásku inak, no väčšina ľudí si všíma päť aspektov lásky. Cítime sa milovaní, keď sa nám dostáva pozornosti, prijatia, prejavov vďačnosti a prejavov náklonnosti a keď je nám povolené slobodne žiť v súlade s našimi najhlbšími potrebami a túžbami. Tými istými piatimi spôsobmi lásku prejavujeme. S týmito „piatimi P“ sa stretávame v rôznych podobách počas celej našej púte životom.


DAVID RICHO, PHD, MFT, je psychoterapeut a učiteľ, ktorý vo svojej práci zdôrazňuje jungovské, mýtické a duchovné perspektívy.