Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Zlúčením British American Tobacco a Reynolds American by vznikol najväčší výrobca cigariet na svete

 Webnoviny  19. júl 2017  81  
Zlúčením British American Tobacco a Reynolds American by vznikol najväčší výrobca cigariet na svete

BRATISLAVA 19. júla (WebNoviny.sk) - Akcionári tabakových firiem British American Tobacco (BAT) a Reynolds American (Reynolds), v stredu rozhodnú, či schvália fúziu, ktorej výsledkom by bol vznik najväčšieho výrobcu cigariet na svete.

Odporúčame:
Letecká spoločnosť easyJet pre brexit otvára základňu vo Viedni

Na prevzatí spoločnosti Reynolds za 49 mld. USD sa dohodla firma BAT so sídlom v Londýne v januári. Pokiaľ akcionári zúčastnených firiem schvália zlúčenie v dvoch osobitných hlasovaniach, môže dohoda podľa agentúry AP vstúpiť do platnosti už budúci týždeň.

V rámci fúzie má BAT kúpiť 57,8 % akcií firmy Reynolds, ktoré zatiaľ nevlastní. Akcionári Reynolds dostanú za každú svoju akciu 29,44 USD v hotovosti plus 0,5260 akcií BAT.

Odporúčame:
Ministerstvo práce chce pomôcť Slovenkám, ktoré pracujú ako opatrovateľky

BAT je akcionárom firmy Reynolds už od roku 2004. S viacerými skoršími ponukami britskej tabakovej spoločnosti firma nesúhlasila a vlani v novembri odmietla návrh na prevzatie za 47 mld. USD. BAT podľa skorších údajov odhaduje, že fúziou môže dosiahnuť úspory v oblasti nákladov v sume 400 mil. USD.

Reynolds American existuje od roku 1875 a je druhou najväčšou tabakovou spoločnosťou v USA po firme Altria, ktorá je majiteľom Philip Morris USA.



Viac k témam: ekonomika, tabak
Zdroj: Webnoviny.sk - Zlúčením British American Tobacco a Reynolds American by vznikol najväčší výrobca cigariet na svete © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.