Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Železnice sú na odchod RegioJetu pripravené, majú plán

 Webnoviny   5. január 2017  422  
Železnice sú na odchod RegioJetu pripravené, majú plán

RegioJet informoval o ukončení prevádzky svojich expresných vlakov na trase Bratislava - Košice k 31. januáru tohto roku.

BRATISLAVA 5. januára (WebNoviny.sk) - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) je pripravená nahradiť zrušené IC vlaky na trase Bratislava - Košice súkromného prepravcu RegioJet. "Intenzívne sa pripravujeme na potenciálnu zmenu grafikonu. V prípade, že vlaky RegioJetu reálne vypadnú z grafikonu, nahradíme ich našimi vlakmi bez dodatočných nárokov na štátny rozpočet," povedal predseda predstavenstva ZSSK Filip Hlubocký s tým, že dnešná obslužnosť jednotlivých staníc zostane zachovaná.

Odporúčame:

Inštitút verejnej dopravy: RegioJet sa neustále len vyhráža

RegioJet nečakane končí na trase Bratislava - Košice

Žlté vlaky odchádzajú


Súkromný dopravca RegioJet v utorok informoval, že prevádzku svojich expresných vlakov na trase Bratislava - Košice ukončí 31. januára tohto roku. Zdôvodnil to tým, že po rozhodnutí opäť zaviesť IC vlaky štátnej ZSSK na uvedenej trati nie je na trhu pre bezplatnú prepravu v dotovaných rýchlikoch dostatok platiacich cestujúcich na to, aby sa komerčné nedotované vlaky vo vnútroštátnej doprave na Slovensku uživili. RegioJet prevádzkuje vlaky medzi Bratislavou a Košicami od decembra 2014.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.