Pondelok, 6. máj 2024
Slnečno  19,1 °C
Mimoriadne správy

Zatkli bývalého manažéra Audi, je podozrivý z emisného škandálu

 Webnoviny   7. júl 2017  147  
Zatkli bývalého manažéra Audi, je podozrivý z emisného škandálu

MNÍCHOV 7. júla (WebNoviny.sk) - V Nemecku zatkli bývalého zamestnanca firmy Audi, ktorá je divíziou Volkswagenu, v súvislosti s emisným škandálom automobilky.

Odporúčame:
USA budú znižovať emisie aj po odstúpení od dohody, šéf diplomacie vidí vynikajúce výsledky

Informovala o tom v piatok mníchovská prokuratúra, ktorá uviedla, že zatknutý bývalý zamestnanec pracoval pri vývoji motorov v juhonemeckom meste Neckarsulm a je obvinený z podvodu a zavádzajúcej reklamy.

Prokuratúra nepotvrdila, či ide o Giovanniho Pamia, ktorého vo štvrtok americké úrady obvinili z toho, že prikázal naprogramovať dieselové motory tak, aby oklamali emisné testy.

Odporúčame:
Agentúra Fitch zlepšila výhľad ratingu automobilky Volkswagen

Šesťdesiatročný Pamio, ktorý je talianskym občanom, je bývalým manažérom Audi. Je ôsmym bývalým zamestnancom Volkswagenu obvineným v prípade, ktorý prešetrujú FBI a oddelenie americkej Agentúry pre ochranu životného prostredia (EPA) zaoberajúce sa trestnými činmi. Automobilka Volkswagen priznala vinu a súhlasila so zaplatením pokuty v sume 2,8 mld. USD.



Viac k témam: Audi, emisie, Volkswagen (VW)
Zdroj: Webnoviny.sk - Zatkli bývalého manažéra Audi, je podozrivý z emisného škandálu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.