Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Wizz Air bude dvakrát týždenne lietať z Bratislavy do Klužu

 Webnoviny  14. december 2016  412  
Wizz Air bude dvakrát týždenne lietať z Bratislavy do Klužu

Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air oznámila, že novú pravidelnú linku z Bratislavy do mesta Kluž - Napoca bude prevádzkovať od 10. marca 2017.

BRATISLAVA 14. decembra (WebNoviny.sk) - Bratislava bude mať nové letecké spojenie s rumunským mestom Kluž - Napoca. Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air oznámila, že pravidelnú linku bude prevádzkovať od 10. marca 2017 dvakrát týždenne, a to v pondelok a piatok lietadlom Airbus A320. Kluž - Napoca je najväčším mestom v rumunskom regióne Sedmohradsko, resp. Transylvánia.

"Letecká spoločnosť Wizz Air sa s počtom piatich pravidelných liniek stane v budúcom roku druhým najvýznamnejším leteckým dopravcom na Letisku Bratislava po spoločnosti Ryanair," informoval generálny riaditeľ bratislavského letiska Ivan Trhlík. "Považujeme za významný úspech, že sa nám podarilo dotiahnuť na bratislavské letisko najväčšiu nízkonákladovú spoločnosť v strednej a vo východnej Európe, ktorá už teraz ukazuje, že dokáže naše letisko rozvíjať," uviedol.

Wizz Air začal prevádzkovať svoju prvú pravidelnú linku z Bratislavy v marci tohto roka do macedónskeho Skopje. Od soboty 17. decembra pridáva svoju druhú linku zo slovenskej metropoly, a to do hlavného mesta Ukrajiny - Kyjeva.
Spoločnosť už skôr oznámila, že v súvislosti s budúcim letným letovým poriadkom začne od 27. marca prevádzkovať aj letecké spojenie do Tuzly v Bosne a Hercegovine. Všetky linky budú fungovať dvakrát v týždni. Päticu nových leteckých spojení doplní od 30. júna budúceho roka nová linka do poľskej Varšavy s frekvenciou štyrikrát týždenne.

Letecká spoločnosť Wizz Air so sídlom v Budapešti v súčasnosti prevádzkuje vyše 450 leteckých spojení z 26 základní a spája 130 destinácií v 38 krajinách. Prevádzkuje flotilu 73 Airbusov A320 a A321. Spoločnosť na Slovensku v súčasnosti prevádzkuje tri pravidelné linky zo svojej základne v Košiciach na letiská Londýn (Luton), Bristol a Doncaster (Sheffield). Z Popradu zabezpečuje lety do Londýna (Lutonu) a z Bratislavy zatiaľ do Skopje.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.