Sobota, 18. máj 2024
Slnečno  17,3 °C
Mimoriadne správy

Walt Disney chce údajne kúpiť väčšinu divízií spoločnosti 21st Century Fox

 Webnoviny   4. december 2017  60  
Walt Disney chce údajne kúpiť väčšinu divízií spoločnosti 21st Century Fox

BRATISLAVA 4. decembra (WebNoviny.sk) - Americká mediálna spoločnosť 21st Century Fox údajne obnovila rokovania s konglomerátom Walt Disney, ktorý od nej chce kúpiť "väčšinu" jej divízií vrátane podielu v televízii Sky.

Predpokladalo sa, že vyjednávania medzi oboma firmami sa skončili v novembri, ale podľa mediálnych správ, vrátane informácie denníka Wall Street Journal, sa rokovania obnovili. Informuje o tom britský portál bbc.com.

Fox News nie je na predaj


Údajne sa rokuje o tom, že Walt Disney od 21st Century Fox prevezme filmové a káblové siete a medzinárodné divízie vrátane televízie Sky. Na predaj vraj nie je zvyšok 21st Century Fox, do ktorého patrí napríklad Fox News Channel.

Odporúčame:
Prenájom rušňov na desať rokov je výhodnejší ako kúpa, tvrdí štátny železničný dopravca

Diskusia o tom, že by firma Disney prevzala veľkú časť majetku spoločnosti 21st Century Fox, prebieha v čase veľkých zmien v mediálnom odvetví, keďže diváci sa čoraz viac orientujú na internetovú videoslužbu a strácajú záujem o platenú televíziu.

Ušetrili by milióny dolárov


Tento posun je údajne dôvodom postupu firmy Disney. Skombinovaním rozsiahlej ponuky firmy Disney s ponukou 21st Century Fox by sa mohlo čeliť rastúcej hrozbe zo strany videoslužieb Amazon a Netflix, konštatuje portál bbc.com.

Mediálna analytička Claire Endersová podľa portálu bbc.com uviedla, že údajný záujem firmy Disney o majetok spoločnosti Fox je "veľmi dôveryhodný". Transakcia zameraná na konsolidáciu by bola pre taký "obrovský konglomerát" ako Disney "veľmi rozumná" a umožnila by mu ušetriť stovky miliónov dolárov, povedala Endersová.



Viac k témam: film, kúpa, Walt Disney
Zdroj: Webnoviny.sk - Walt Disney chce údajne kúpiť väčšinu divízií spoločnosti 21st Century Fox © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.