Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Volkswagen bude v Číne vyrábať plne elektrické autá

 Webnoviny  18. apríl 2017  144  
Volkswagen bude v Číne vyrábať plne elektrické autá

Skupina Volkswagen (WV) plánuje budúci rok uviesť na čínsky trh svoj prvý plne elektrický automobil. Spoločnosť plán zverejnila v utorok pred začiatkom veľtrhu automobilového priemyslu v Šanghaji. Najväčší európsky výrobca automobilov sa tým pripája ku konkurentom General Motors a Ford, ktorí už tento rok oznámili, že na čínsky trh uvedú nové modely elektrických áut.

Tlak na firmy stupňuje aj vláda v Pekingu, ktorá chce znížiť závislosť automobilovej dopravy na benzíne. Ako uviedol šéf čínskej divízie skupiny VW Jochem Heizmann, svoje prvé auto výlučne na elektrický pohon plánujú v krajine vyrábať s lokálnym partnerom.

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.



Viac k témam: automobilka, Volkswagen (VW)
Zdroj: Webnoviny.sk - Volkswagen bude v Číne vyrábať plne elektrické autá © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.