Piatok, 3. máj 2024
Zamračené  9,5 °C
Mimoriadne správy

SNS žiada Holjenčíkovu hlavu, kopla si aj do RegioJetu

 Webnoviny  24. január 2017  375  
SNS žiada Holjenčíkovu hlavu, kopla si aj do RegioJetu

Predsedníctvo strany poverilo predsedu Andreja Danka, aby na najbližšom koaličnom stretnutí otvoril rokovanie o novele zákona, ktorá do budúcna zakáže zvyšovanie cien energií bez možností vyjadrenia vlády, či odbornej diskusie.

BRATISLAVA 24. januára (WebNoviny.sk) - Predsedníctvo Slovenskej národnej strany (SNS) v utorok prijalo uznesenie, v ktorom vyzýva šéfa Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) Jozefa Holjenčíka na vzdanie sa funkcie.

Zároveň predsedníctvo strany poverilo predsedu Andreja Danka, aby otvoril na najbližšom koaličnom stretnutí rokovanie o novele zákona, ktorá do budúcna zakáže zvyšovanie cien energií bez možností vyjadrenia vlády SR, či odbornej diskusie. Ako sa ďalej uvádza v stanovisku, Slovenská národná strana nesúhlasí so zvyšovaním cien energií a požiada o preverenie všetkých krokov, ktoré viedli k zvýhodneniu len jednej spoločnosti.

Odporúčame:

Danko: Na hodnosť kapitán som hrdý, zaslúžim si ju

Kapitán Andrej Danko si zmazal profil na Facebooku

SNS vysvetlila, prečo nefunguje Dankov profil na Facebooku

Žena dôstojníka to natrela Dankovi, tvrdé slová za kapitána

Vojakom napľuli do tváre, kritizuje Matovič hodnosť Danka

SaS: Povyšovanie vládnych politikov je tragikomická aféra


Slovenská národná strana sa ďalej zaoberala aj spoločnosťou RegioJet. Podľa SNS "je dlhodobo známe, že za bývalého ministra dopravy Jána Počiatka za nejasných okolností došlo v roku 2014 k preferovaniu danej súkromnej spoločnosti a prideľovaniu každoročných dotácií na štátom zrekonštruovanej trase Komárno - Bratislava vo výške 8,5 milióna eur". Strana konštatuje, že na tejto trati sú neustále porušované pravidlá a tento fakt by mal rezort dopravy preveriť.

Aj o tejto téme začne Slovenská národná strana s ministerstvom dopravy diskusiu. "Taký podnikateľský raj, ako má pán Jančura (majiteľ firmy RegioJet, pozn. red.) a spoločnosť RegioJet u nás, nemá žiadna slovenská spoločnosť nikde vo svete. Budeme žiadať ministra dopravy, aby vykonal kontrolu prideľovania dotácií na tejto trati," uvádza Slovenská národná strana v stanovisku.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.