Nedeľa, 29. september 2024
Mimoriadne správy

Slovenská konsolidačná dlží na daniach vyše 500 miliónov eur

 Webnoviny  26. február 2017  293  
Slovenská konsolidačná dlží na daniach vyše 500 miliónov eur

Slovenská konsolidačná je akciovou spoločnosťou stopercentne vlastnenou štátom. Suma celkovo zahŕňa až 119-tisíc nedoplatkov.

BRATISLAVA 26. februára (WebNoviny.sk) - Daňové a colné úrady postúpili v minulom roku na Slovenskú konsolidačnú daňové nedoplatky za 542,9 milióna eur. Finančná správa tak robí v zmysle zákona o správe daní.

Celkovo pritom išlo o 119-tisíc nedoplatkov. Z celkovej sumy boli 212 miliónov eur nedoplatky spoločností v konkurze a v likvidácii. Rok predtým daňové a colné úrady postúpili na Slovenskú konsolidačnú 129-tisíc daňových nedoplatkov za 426,7 milióna eur.

Finančná správa na Slovenskú konsolidačnú, ktorá je akciovou spoločnosťou stopercentne vlastnenou štátom, postupuje len dočasne nevymožiteľné daňové nedoplatky staršie ako 5 rokov, daňové nedoplatky subjektov, na ktoré bol vyhlásený konkurz a daňové nedoplatky subjektov v likvidácii.

"Účelom postúpenia pohľadávok je odbremenenie predovšetkým daňových úradov od veľkého počtu nedoplatkov, ktoré sú veľmi ťažko vymáhateľné a ich správa je administratívne náročná," informuje finančná správa.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.