Streda, 29. máj 2024
Polojasno  18 °C
Mimoriadne správy

Oplatí sa vám kúpa repasovaného notebooku?

 Seocentrum  14. november 2018  435  
Oplatí sa vám kúpa repasovaného notebooku?

Za celý život vystriedame minimálne tri notebooky, no kedysi si rodiny na kúpu nového notebooku museli šetriť niekoľko mesiacov. Za posledné roky sa rozšírila ponuka notebookov a čo je pre spotrebiteľov vynikajúca správa, že aj klesli ceny za notebooky.


V súčasnosti sú však veľmi vyhľadávané repasované notebooky. Zamýšľali ste sa nad tým, že radšej zainvestujete do takéhoto notebooku? Ak áno, prezradíme vám, či sa vám kúpa repasovaného notebooku oplatí.

Výrazne ušetríte

Túžba ušetriť je niekedy silnejšia ako kúpa kvalitného výrobku. Pri repasovaných notebookoch sa ale tohto báť vôbec nemusíte. Ak sa rozhodnete pre nákup repasovaných notebookov, máte istotu, že získate kvalitný repasovaný notebook za dobrý peniaz. Obavy z toho, že sú takéto notebooky nekvalitné, mať rozhodne nemusíte. Ak si kúpite repasovaný notebook od kvalitných predajcov, poslúžia vám tak ako nové notebooky, len s tým rozdielom, že ušetríte aj stovky eur.

Určite už máte vyhliadnutú značku notebookov a máte ujasnené parametre, ktoré si budete všímať pri výbere konkrétneho modelu. Každá značka ponúka ročne viaceré verzie kvalitných notebookov s malými rozdielmi. Ceny nových notebookov sú samozrejme určené aj dopytom a rozhoduje predovšetkým ich výkon.

Aký repasovaný notebook si vybrať a ktorému sa naopak vyhnúť?

Čo sa týka repasovaných notebookov, pri ich výbere sledujte samozrejme ich výkon – procesor, grafickú kartu, batériu, operačný systém, ale aj vek repasovaného notebooku. Ak chcete kúpiť kvalitný repasovaný notebook, odporúčame vám vyberať maximálne ročné notebooky. Repasované notebooky sú vlastne znovu obnovené notebooky renomovaných výrobcov notebookov, ktoré boli väčšinou používané na výstavách alebo vo firmách na leasing. Viac ako dvojročný repasovaný notebook vám neodporúčame kupovať. Kúpili by ste mačku vo vreci a boli by to zbytočne vyhodené peniaze.

Ak si vyberiete repasovaný notebook z najlacnejších notebookov, všímajte si aj sériové číslo, ktoré vám pomôže overiť si, či nie je tento notebook zložený z častí rôznych notebookov.

Vhodný aj do kancelárie

Ak ste podnikateľ a od notebookov vyžadujete 120% výkony, pokojne si môžete vybrať repasovaný notebook do firmy. Oceníte to, ak potrebujete kúpiť viac notebookov a potrebujete ušetriť peniaze napríklad aj na kúpu nového konferenčného nábytku.

Ak potrebujete notebook, zainvestujte do maximálne ročného repasovaného notebooku. Tento notebook bude ešte v záruke od výrobcu a firma, v ktorej si tento repasovaný notebook, vám tiež poskytne záručný servis, v mnohých prípadoch aj pozáručný.