Pondelok, 17. jún 2024
Slnečno  21 °C
Mimoriadne správy

Obvineniu z falšovania emisných testov čelí aj spoločnosť Audi

 Webnoviny   2. jún 2017  140  
Obvineniu z falšovania emisných testov čelí aj spoločnosť Audi

Obvinaniem z falšovania emisných testov čelí v Nemecku aj výrobca luxusných automobilov Audi. Minister dopravy Alexander Dobrindt vo štvrtok informoval, že spoločnosť do svojich vozidiel s naftovými motormi inštalovala softvér, ktorý dokázal rozpoznať, kedy je automobil predmetom testov a umelo znížiť údaje o skutočnom objeme vyprodukovaných emisií.

Kauza sa týka 24 tis. áut vyrobených v rokoch 2009 až 2013, ktoré bude potrebné zvolať na opravu, spresnil minister. Rovnakým obvineniam čelí aj matka spoločnosti Audi, skupina Volkswagen, ktorú stál škandál iba v USA doteraz viac ako 20 mld. USD.

Podozrenia z falšovania emisných testov v spoločnosti Audi začali vyšetrovať nemecké úrady v skoršej časti tohto roka. V marci boli kancelárie firmy terčom rozsiahlych razií, ktoré vykonala mníchovská prokuratúra v čase, kedy sa vedenie automobilky nachádzalo na výročnej tlačovej konferencii.



Viac k témam: Audi, automobilka
Zdroj: Webnoviny.sk - Obvineniu z falšovania emisných testov čelí aj spoločnosť Audi © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.