Štvrtok, 3. október 2024
Oblačno  10 °C
Mimoriadne správy

NÚSCH hľadá nových odborníkov, zdravotná starostlivosť je tak podľa Druckera zabezpečená

 Webnoviny  31. august 2017  122  
NÚSCH hľadá nových odborníkov, zdravotná starostlivosť je tak podľa Druckera zabezpečená

BRATISLAVA 31. augusta (WebNoviny.sk) - Zdravotná starostlivosť v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) v Bratislave po tom, ako k 1. novembru tohto roka podalo hromadnú výpoveď 11 pracovníkov oddelenia diagnostickej a intervenčnej rádiológie, je podľa ministra zdravotníctva Tomáša Druckera zabezpečená.

"Ústav už hľadá vysoko špecializovaných odborníkov a v prípade, že by oddelenie nebolo po novembri komplexne pokryté novými zamestnancami, mám prísľub, že odchádzajúci budú v ústave pracovať ešte na čiastočný úväzok tak, aby zdravotná starostlivosť bola plynule zabezpečená," uviedol šéf rezortu zdravotníctva.

Odporúčame:
Zdravotníci v bratislavskom NÚSCH podali hromadnú výpoveď, sú medzi nimi aj špičkoví špecialisti

Minister zdravotníctva denne komunikuje s generálnym riaditeľom NÚSCH Mongim Msollym a tiež sa zhováral s viacerými vedúcimi predstaviteľmi NÚSCH.

"Otázkou prípadného vyvodenia personálnej zodpovednosti sa budem zaoberať následne. Momentálne je pre mňa prioritou zabezpečenie poskytovania zdravotnej starostlivosti, ktorá je vysoko špecializovaná a ojedinelá svojho druhu na Slovensku," zdôraznil Drucker. Do NÚSCH sa chystá aj na budúci týždeň.



Odporúčame:
Minister Drucker odmieta tvrdenie, že zbytočne sprísnil podmienky čerpania eurofondov

V NÚSCH v Bratislave podalo hromadnú výpoveď 11 zdravotníckych pracovníkov. "Sú tam lekári, sestry a iné odbornosti. Ide predovšetkým o oddelenie rádiodiagnostickej a intervenčnej rádiológie," povedal minister minulý týždeň. Podľa neho sú medzi nimi aj špičkoví špecialisti v oblasti rádiodiagnostickej a intervenčnej rádiológie.

Podľa dostupných informácií by sa pracovníci mali presunúť do súkromného centra, ktoré zaštiťuje akciová spoločnosť CINRE pod vedením Ivana Vuleva, súčasného prednostu Kliniky diagnostickej a intervenčnej rádiológie NÚSCH.

Centrum by malo pôsobiť v petržalskej nemocnici ProCare Medissimo, ako však zdôraznila skupina ProCare, centrum poskytuje iba priestory a nemá s hromadným odchodom pracovníkov z NÚSCH nič spoločné.



Viac k témam: NÚSCH Národný ústav srdcových a cievnych chorôb, Tomáš Drucker
Zdroj: Webnoviny.sk - style="text-decoration: underline">NÚSCH hľadá nových odborníkov, zdravotná starostlivosť je tak podľa Druckera zabezpečená © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.