Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Nemecký Siemens má podozrenie, že jeho dodávky turbín do Ruska skončili na Kryme

 Webnoviny  11. júl 2017  123  
Nemecký Siemens má podozrenie, že jeho dodávky turbín do Ruska skončili na Kryme

BERLÍN 11. júla (WebNoviny.sk) - Nemecký priemyselný konglomerát Siemens má podozrenie, že prinajmenšom dve plynové turbíny dodané Rusku skončili v rozpore so sankciami Európskej únie a proti vôli spoločnosti na Kryme.

Odporúčame:
Sankcie proti Rusku pretrvajú, pokiaľ nezmení postoj k Ukrajine, tvrdí Tillerson

Spoločnosť o tom informovala v pondelok. Podľa jej údajov mal nešpecifikovaný ruský zákazník opakovane písomne potvrdiť, že turbíny sa nedostanú na ukrajinský polostrov, ktorý Moskva obsadila v roku 2014.

„Toto konanie znamená jasné porušenie zmluvy o dodávke so Siemensom,“ uviedla firma s tým, že ustanovila pracovnú skupinu, ktorá preskúma jej všetky ruské kontrakty.

Odporúčame:
Putin predĺžil zákaz dovozu západných potravín, Európska komisia pokračuje v podpore farmárov

Európska únia v rámci sankčného režimu povoľuje vyvážať do Ruska zariadenia pre energetické odvetvie, nesmú sa však exportovať na okupovaný Krym. Prokuratúra v Mníchove medzitým informovala, že zvažuje vyšetrovanie s cieľom zistiť, či Siemens dodávkami z minulého leta neporušil sankcie EÚ.



Viac k témam: ekonomika, Krym, Rusko, Siemens
Zdroj: Webnoviny.sk - Nemecký Siemens má podozrenie, že jeho dodávky turbín do Ruska skončili na Kryme © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.