Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Na rodinné dávky išlo za pol roka takmer 370 miliónov eur

 Webnoviny  31. júl 2017  143  
Na rodinné dávky išlo za pol roka takmer 370 miliónov eur

BRATISLAVA 31. júla (WebNoviny.sk) - Na podporu rodiny úrady práce a sociálnych vecí v januári až júni tohto roka vynaložili takmer 370 mil. eur. V porovnaní s prvým polrokom vlaňajška išlo o nárast o 0,7 mil. eur. Najväčšia suma smerovala na vyplácanie rodičovských príspevkov.

Úrady práce a sociálnych vecí rodičom pri tejto dávke vyplatili celkovo 175,7 mil. eur, čo je medziročne viac o 0,3 mil. eur. Rodičovské príspevky pritom dostávalo v prvom polroku priemerne mesačne 140,7 tisíca osôb. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Odporúčame:
Penzie sa majú zvyšovať o tzv. dôchodcovskú infláciu, OĽaNO návrh ministerstva kritizuje

Prídavok na dieťa poberalo v prvom polroku tohto roka priemerne mesačne 656,4 tisíca rodičov. Na tieto dávky štát minul 156,8 mil. eur.

Oproti prvému polroku vlaňajška výdavky na prídavok na dieťa klesli o 1 mil. eur. Na príspevok pri narodení dieťaťa v rovnakom období išlo takmer 21,2 mil. eur, čo je medziročný nárast o 0,15 mil. eur. Tento príspevok pritom dostalo priemerne mesačne 4,4 tisíca matiek.

Na príspevok na pohreb štát v januári až júni tohto roka vynaložil 2,2 mil. eur. Ide o 0,16 mil. eur viac ako v prvom polroku vlaňajška. Príspevok na pohreb dostalo v januári až júni tohto roka priemerne mesačne 4,5 tisíca osôb.



Viac k témam: ekonomika, Úrad práce sociálnych vecí a rodiny ÚPSVaR
Zdroj: Webnoviny.sk - Na rodinné dávky išlo za pol roka takmer 370 miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.